Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΟΛΠ: Στον «αέρα» το νέο εκθεσιακό κέντρο …

«Στον «αέρα» βρίσκεται το νέο εκθεσιακό κέντρο του ΟΛΠ, μια επένδυση σημερινής αξίας περίπου 100 εκατ. ευρώ, και μια από τις βασικές συνιστώσες για την ανάπτυξη της πόλης του Πειραιά σε συνδυασμό με τη βάση κρουαζιέρας, αλλά και το ξενοδοχείο 5* που σχεδιάζεται να γίνει η «παγόδα».  Πρώτος στόχος τόσο της διοίκησης του ΟΛΠ όσο και της κοινοπραξίας που είχε αναλάβει το έργο ήταν το εκθεσιακό κέντρο να ήταν έτοιμο μέχρι τον Ιούνιο του 2010 ώστε να προλάβει να φιλοξενήσει τη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια».
Η κοινοπραξία που αποτελείται από τις εταιρείες Damco, J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε., Lamda Development, Reds, Rota ΕΠΕ, και Κλέαρχος Ρούτσης Α.Ε., είχε προχωρήσει σε υπογραφή της σύμβασης για την ανέγερση του νέου εκθεσιακού κέντρου, στο οποίο σχεδιαζόταν, μεταξύ άλλων, να φιλοξενηθούν και πάλι τα Ποσειδώνια, στο τέλος Οκτωβρίου του 2008.

Όμως σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», η κοινοπραξία προχώρησε σε καταγγελία της σύμβασης επικαλούμενη το ατελέσφορο των γραφειοκρατικών διαδικασιών όπως είναι οι περιβαλλοντικές μελέτες, αφού έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τις υπογραφές, και ο χώρος δεν της έχει παραδοθεί για να ξεκινήσει το έργο. Όπως σημειώνει η κοινοπραξία, οι πολυετείς καθυστερήσεις σε συνδυασμό με την οικονομική κατάσταση που βιώνει σήμερα η χώρα την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση…»   (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Υπηρεσίες Μεταφορών (Ελλάδα) 21/12/2012).

Να πάνε όλοι οι διορισμένοι πρόεδροι και δ/ντες σύμβουλοι σπίτι τους, αφού γίνει ενδελεχής έλεγχος των πεπραγμένων τους.

Τα κομματόσκυλα δεν έχουν θέση σε σύγχρονη οικονομία και προσπάθειες εκσυγχρονισμού. Ακόμα και αν είναι  καλοί διαχειριστές, πράγμα αμφίβολο αφού ποτέ δεν αξιολογούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου