Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Παραδημοκρατία εν δράσει …

«… Σε Ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τα σημερινά γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ αναφέρονται τα εξής:

Ανά πάσα στιγμή, ακόμα και μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, και ενώ τα Πανεπιστήμια δεν λειτουργούν, η κυβέρνηση, με τους κατασταλτικούς της μηχανισμούς ψάχνει αφορμές για να επιτεθεί στους πολιτικούς χώρους που δραστηριοποιούνται στο εσωτερικό του πανεπιστήμιου, παραβιάζοντας το άσυλο με πρόσχημα την δήθεν πάταξη του παραεμπορίου.

Ο κ. Δένδιας συνεχίζει την επιχείρηση εμπέδωσης της τρομοκρατίας σε κάθε συλλογικότητα στο κέντρο της Αθήνας που δεν ευθυγραμμίζεται με τα πρότυπα της Χρυσής Αυγής. Σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο εντάσσονται τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στην ΑΣΟΕΕ με πρωταγωνιστές δυνάμεις της αστυνομίας, διμοιρίες των ΜΑΤ και αστυνομικούς με πολιτικά, οι οποίοι εισέβαλαν στο κτίριο και κάνανε «φύλο και φτερό» γραφεία φοιτητικών νεολαιών, απειλώντας με προσαγωγές.

Πρόκειται για μια ακόμα ευθεία επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα, στο άσυλο, στη δημοκρατική λειτουργία των Πανεπιστημίων…» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 28 Δεκεμβρίου 2012).

Εμείς ξέρουμε ότι τα πανεπιστήμια είναι χώροι εκπαίδευσης έρευνας και θα έπρεπε και αξιοκρατίας.

Εδώ  τα φιλαράκια που εποφθαλμιούν  την εξουσία λένε ότι πρέπει να είναι χώροι ανεξέλεγκτου παραεμπορίου  μεταναστών, άσκησης πολιτικής επιβολής και διαμάχης και χώροι κυριολεκτικής ανευθυνότητας και όπου οι νόμοι είναι χωρίς ισχύ. 

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε γιατί η κυβέρνησης δεν φέρνει νόμους που θα απομακρύνουν  εντελώς το άθλιο και επικίνδυνο καομματκό παρακράτος από τα πανεπιστήμια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου