Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Συνεργασία κατά της βίας ζητεί η ΠΟΣΔΕΠ …

«… Αμεση δράση για τα φαινόμενα βίας εντός των ΑΕΙ ζητεί η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών ΠΟΣΔΕΠ από τα δημοκρατικά κόμματα αλλά και τις ηγεσίες των ιδρυμάτων. Μάλιστα, αφού κάνει λόγο για «τάγματα εφόδου» στα πανεπιστήμια αλλά και για καθοδηγητές τους, τονίζει την ανάγκη για συνεργασία όλων για την αντιμετώπιση του φαινόμενου καθώς διαβλέπει τον κίνδυνο να κινδυνεύσουν ακόμη και ανθρώπινες ζωές. Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου χαρακτήρισε τη βία στα ΑΕΙ «καθαρά ποινική και καθοδηγούμενη σε πάρα πολλές περιπτώσεις». «Οι μεταπράτες της βίας δεν έχουν θέση στα πανεπιστήμια, δεν έχουν θέση στην κοινωνία. Αυτή η βία που ασκείται και που νομίζω ότι είναι καθοδηγούμενη σε πάρα πολλές περιπτώσεις, όχι μόνο δεν έχει χώρο, αλλά δεν έχει και πολιτικό πρόσημο. Είναι καθαρά ποινική και έτσι πρέπει να αντιμετωπισθεί», είπε.

Μετά τα πρόσφατα επεισόδια βίας κατά πανεπιστημιακών σε ΕΜΠ, Αριστοτέλειο και Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, η εκτελεστική γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ (το προεδρείο με νόημα σημειώνει ότι από την έκτακτη συνεδρίασή της για το θέμα της βίας απουσίαζαν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της εξωκοινοβουλευτικής Aριστεράς) κάνει έκκληση «στην κυβέρνηση, στο υπουργείο Παιδείας και τους εμπλεκόμενους τομείς της πολιτείας για να συνδράμουν στο μέγιστο δυνατό και με κάθε τρόπο τα πανεπιστήμια, στη Μόνιμη Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για να συγκαλέσει ειδική συνεδρίαση για το θέμα της βίας στα πανεπιστήμια, στα δημοκρατικά κόμματα του ελληνικού Kοινοβουλίου για να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να τοποθετηθούν δημοσίως για το ζήτημα αυτό, στις ηγεσίες των πανεπιστημίων για να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να διασφαλίζουν την απρόσκοπτη ακαδημαϊκή λειτουργία στα πανεπιστήμια». (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 25 Δεκεμβρίου 2012).

Δεν καταλαβαίνουμε τι ακριβώς επιζητεί η ΠΟΣΔΕΠ. Και γιατί κάνει δηλώσεις ο κ. υφυπουργός αφού δεν είναι αρμόδιος.

Πιστεύουμε ότι τα Νομικά Τμήματα των πανεπιστημίων μπορούν να κάνουν τις δέουσες νομικές ενέργειες για να προσαχθούν στη Δικαιοσύνη όλοι όσοι παρανομούν, είτε είναι αυτουργοί είτε καθοδηγητές.

Έτσι δεν λέει η λογική;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου