Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Μολυσματική βόμβα κοντά στον ΧΥΤΑ Φυλής …

«…, Μολυσματική βόμβα αποτεφρωμένων νοσοκομειακών αποβλήτων, πέντε χιλιάδων κυβικών μέτρων, σε πλαστικές σακούλες, εγκαταλελειμμένες σε αποθήκη που δεν πληρούσε κανένα απολύτως μέτρο ασφαλείας, κοντά στον ΧΥΤΑ Φυλής, εντόπισε αργά το βράδυ, κλιμάκιο της αστυνομίας περιβάλλοντος. Ευθύς, μόλις, εντοπίστηκε η αποθήκη, με εντολή της αρμόδιας εισαγγελέως περιβάλλοντος, κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία και οι εργαζόμενοι που εντοπίστηκαν στο σημείο, μεταφέρθηκαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.
 Επί τέλους η Ελλάδα έχει μολυσματικά και τοξικά απόβλητα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 6 Δεκ 2012

Σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr, πρόκειται για αποτεφρωμένα επικίνδυνα τοξικά και μολυσματικά απόβλητα, καθώς και για ραδιενεργά υπολείμματα υλικών που χρησιμοποιούνται σε ακτινολογικά και λοιπά διαγνωστικά εργαστήρια νοσηλευτικών (κατά κύριο λόγο) μονάδων.

Τα μισά από αυτά, είναι εγκαταλελειμμένα στο σημείο, από την περίοδο 2002 – 2007, τότε που την ευθύνη λειτουργίας των εγκαταστάσεων είχε ο Ενιαίος Σύνδεσμος Δήμος και Κοινοτήτων Αττικής, με αποτέλεσμα, για τον εκπρόσωπο του ΕΣΔΚΝΑ, η εισαγγελέας να κρίνει ότι έχει παρέλθει διαδικασία του αυτοφώρου και πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία της τακτικής δικασίμου…» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 6 Δεκεμβρίου 2012).

Εδώ και πολλά πολλά χρόνια λέγαμε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στον πλανήτη που δεν παράγει τοξικά και μολυσματικά απόβλητα.

Ευτυχώς η νέα αυτή ανακάλυψη μας κατατάσσει πλέον στις αναπτυγμένες χώρες και έτσι δεν θα ντρεπόμαστε για την αδυναμία μας αυτή.

Αξίζει ένα τεράστιο ευχαριστώ στου Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και τις στρατιές των άλλων δημοσίων λειτουργών που επί τέλους μας οδήγησαν στον 21ο αιώνα.

Άξιος ο μισθός όλων τους. Εύγε και αφερίμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου