Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Οι εγκληματίες κυκλοφορούν ελεύθεροι και ο «νομικός πολιτισμός» μας τους εξασφαλίζει δικαιώματα …

«… Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης ο 27χρονος δράστης της στυγερής δολοφονίας της 34χρονης κοπέλας, που βρήκε φριχτό θάνατο τα ξημερώματα της Πέμπτης έξω από το πατρικό της σπίτι.

Η τοπική κοινωνία της Ξάνθης είναι συγκλονισμένη από το φρικτό έγκλημα που έγινε στην πόλη τους. Η οργή του κόσμου είναι μεγάλη για το νεαρό. Εκατοντάδες Ξανθιώτες συγκεντρώθηκαν έξω από το δικαστήριο και προσπάθησαν να τον λιντσάρουν. Ένας εξ αυτών κατάφερε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και χτύπησε με δύναμη το δράστη, ο οποίος φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Το μεσημέρι μέσα σε κλίμα ανείπωτης θλίψης παρουσία των τοπικών αρχών της Ξάνθης και εκατοντάδων πολιτών έγινε η κηδεία της άτυχης κοπέλας.

Για έγκλημα πρωτοφανούς βιαιότητας έκανε λόγο ο αστυνομικός διευθυντής Ξάνθης Γιώργος Γκοδοσίδης, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, σήμερα το πρωί, στην Αστυνομική Διεύθυνση, για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Ο κ. Γκοδοσίδης ανέφερε ότι ο δράστης της στυγερής δολοφονίας είναι ένας 27χρονος Έλληνας, ο οποίος διατηρεί κατάστημα μαναβικής στην οδό 40 Εκκλησιών, κοντά στο σπίτι του θύματος, και στο παρελθόν είχε προφυλακιστεί για πέντε μήνες, με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού. Στην ακροαματική διαδικασία, ωστόσο, είχε κριθεί αθώος από το δικαστήριο και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο 27χρονος προσήχθη, χθες το βράδυ, στο τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης και ύστερα από ολονύκτια εξέταση ομολόγησε το έγκλημα, το οποίο ο αστυνομικός διευθυντής χαρακτήρισε «τερατούργημα», που όμοιό του ο ίδιος δεν έχει συναντήσει ποτέ πριν…» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 28 Δεκεμβρίου 2012).

Το πρώτο ερώτημα είναι αν τέτοια κτήνη γεννιούνται έτσι ή διαπαιδαγωγούνται και εξελίσσονται σε τέρατα εντός της κοινωνίας. Οι ειδικοί πρέπει  να πληροφορήσουν τους πολίτες και η πολιτεία να λάβει μέτρα.

Το δεύτερο ερώτημα είναι με τι κριτήρια είχε κριθεί αθώος από το δικαστήριο και γιατί είχε αφεθεί ελεύθερος. Λογικά πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες των κκ, δικαστών!.

Θέτουμε τα ερωτήματα απλά ως μνημόσυνο για την τραγική κοπέλα και την οικογένειά της.

Ο δε δράστης θέλει απλά κρέμασμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου