Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Ερωτήματα στον κ. Πεγκλή …

Διαβάσαμε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 5ης Ιανουαρίου 2013 το άρθρο του κ. Μ. Πεγκλή, ειδικού σύμβουλου στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού, με τίτλο «Μεταρρύθμιση: η μεγάλη επανάσταση».  

Αφήνοντας κατά μέρος την επιχειρούμενη ανάλυση, εστιάζουμε σε συγκεκριμένο μέρος του άρθρου που λέει  «Σε αυτή την πορεία σήμερα, έπειτα από παλινδρομήσεις, έχει μπει και η Ελλάδα. Διαθέτει στέρεο κυβερνητικό πρόγραμμα και μηχανισμούς παρακολούθησης και συντονισμού της υλοποίησης του έργου, τα οποία χτίζουν ακριβώς αυτό που μας λείπει: βήμα βήμα καλύτερους θεσμούς, μεταφορά τεχνογνωσίας στην οργάνωση του κράτους από άλλες χώρες, σφιχτή παρακολούθηση των μεταρρυθμίσεων και σχέδιο για την επιστροφή στην ανάπτυξη. Το κυβερνητικό πρόγραμμα για το 2013 έχει πάνω από χίλιες δράσεις μικρές και μεγάλες, όλες πολύ σημαντικές για τον εκσυγχρονισμό του κράτους…».

Μήπως κ. Πεγκλή μας μπορούμε και εμείς τα υποκείμενα, να μάθουμε το στέρεο κυβερνητικό Πρόγραμμα που διαθέτει η κυβέρνηση; Ποιοι το συνέταξαν και πότε; Και για τους μηχανισμούς παρακολούθησης και συντονισμού υλοποίησης; Μήπως μπορούμε να μάθουμε για τις χίλιες και μία νύχτες – με συγχωρείτε – δράσεις, του κυβερνητικού προγράμματος του 2013;

Έτσι για να νοιώσουμε και εμείς έλληνες ότι το μέλλον αφορά και εμάς και τα παιδία μας.

ΥΓ: Δεν μπόρεσα να εντοπίσω πληροφορίες για τη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού. Μήπως κάποιος γνωρίζει κάτι σχετικό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου