Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Κάπνισμα και πολιτική αλητεία (βλέπετε λεξικό Ιδρύματος Τριανταφυλλίδη) …

Προβληματίστηκα για το πώς πρέπει να χαρακτηρίσει κανείς την εσκεμμένη και για ιδιοτελείς λόγους μη εφαρμογή των νόμων από τους το σύνολο των ταγών της ελληνικής πολιτικής ζωής.

Αναρωτιέμαι πότε η Δικαιοσύνη θα κινηθεί αυτεπάγγελτα και να δικάσει για παράβαση καθήκοντος όλους τους αρμοδίους που γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους του νόμους που ψηφίζονται στην Ελληνική Βουλή.

Αναρωτιέμαι πότε η περίφημη Ευρωπαϊκή Ένωση θα απαιτήσει επί τέλους η ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις υποχρεώσεις της και να εφαρμόσει τις κοινές οδηγίες, προς το συμφέρον της δημόσιας υγείας (ας μην ξεχνάμε επίσης τα σκουπίδια, τα λύματα, τα τοξικά απόβλητα κλπ., κλπ.).

Προτείνουμε τουλάχιστον να αστυνομευθεί η απαγόρευση του καπνίσματος στα εστιατόρια (βλέπετε και  http://simpleandclear.blogspot.gr/2012/07/blog-post_9214.html) και να επιβάλλονται εξοντωτικά πρόστιμα, ιδιαίτερα λόγω και της συχνής παρουσίας μικρών παιδιών.

ΥΓ: Στις 5 Ιανουαρίου πήγα για ένα ρόφημα  στο καφέ του Νομισματικού Μουσείου. Στο κλειστό  χώρο του καφέ κάπνιζαν σχεδόν όλοι, νέοι. Ο καφετζής  σε παρατήρησή μου, απάντησε επιθετικά ότι δεν βγαίνει αλλιώς το μεροκάματο. Του είπα κρίμα και έφυγα.

Δεν περίμενα  τέτοια συμπεριφορά από το χώρο αυτό και τους διαχειριστές του. Είναι και προκλητικό και ντροπή για το Μουσείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου