Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Online ακαδημαϊκά μαθήματα για τους πολίτες από το Πανεπιστήμιο Αθηνών …

Ανοικτά ακαδημαϊκά μαθήματα μέσω Διαδικτύου θα προσφέρει στους πολίτες το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, τα ψηφιακά μαθήματα που θα δημιουργηθούν (περίπου 800) θα είναι αντίστοιχα των μαθημάτων των προγραμμάτων σπουδών και το περιεχόμενό τους θα παρουσιάζεται οργανωμένο βάσει συγκεκριμένων προδιαγραφών ώστε να συνιστούν αυτοδύναμα μαθήματα και να επιτρέπουν την αυτοτελή μελέτη τους. Τα ανοικτά ψηφιακά μαθήματα θα φιλοξενούνται στην εκπαιδευτική πλατφόρμα Open eClass. Η υλοποίηση της δράσης συντονίζεται από το Κέντρο Λειτουργίας και Διαχείρισης Δικτύου (noc.uoa.gr). Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα http://ocw-project.uoa.gr . (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 18 Iανoυαρίου 2013).

Ενδιαφέρουσα είδηση, καλή πρωτοβουλία και μακάρι να υλοποιηθεί άμεσα, γρήγορα, να συντηρείται  και να εξελίσσεται και να αποκτήσει πολλούς «μαθητές».

Από το 2009 είχαμε προτείνει όλοι οι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς να παρέχουν επιστημονικά αξιόπιστες πληροφορίες για το αντικείμενο που υπηρετούν (βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2009/01/blog-post_09.html ).Λογικά το αντικείμενο αυτό θα αφορά πολλούς περισσότερους ενδιαφερομένους.

Στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2004 μέχρι το 2006, δημιουργούσαμε ειδική πύλη για πληροφόρηση σε θέματα Υγείας. – βλέπετε http://panacea.med.uoa.gr/ .

Η προσπάθεια αύτη συνάντησε την πλήρη αδιαφορία έως και εχθρότητα του επιστημονικού προσωπικού της ΙΣΠΑ, αλλά και την απαξιωτική σιωπή όλων των άλλων Ελληνικών Ιατρικών Σχολών, στην πρόταση  συνεργασία που απηύθυνε  (κατόπιν μεγάλης προσπάθειας και με προφανή απροθυμία και ραθυμία]) επίσημα η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με πρωτοβουλία μας. Από τότε η προσπάθεια παραμένει «μαρμαρωμένη» παρά το εντυπωσιακό ότι έχει δεχθεί μέχρι σήμερα 6.825.575 επισκέψεις.

Ελπίζουμε  ότι οι αρμόδιοι θα δουν το θέμα μα τη δέουσα προσοχή και αναπτυξιακή προοπτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου