Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Το ολλανδικό γραφείο «ΟΚRA» νικητής του διαγωνισμού Rethink Athens …

Η πρόταση «Ένα βήμα μπροστά» της ολλανδικής ομάδας ΟKRA αναδείχθηκε νικήτρια στον ευρωπαϊκό αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανασυγκρότηση του κέντρου της πρωτεύουσας Rethink Athens.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού παρουσιάστηκαν από το Ίδρυμα Ωνάση σε ειδική εκδήλωση στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Συνολικά κατατέθηκαν 71 προτάσεις από την Ελλάδα και 11 χώρες απ΄ όλο τον κόσμο, από τις οποίες εννέα προκρίθηκαν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού που έληξε τον Οκτώβριο του 2012.

Από τις εννέα κέρδισε η OKRA, που θεωρείται από τα σημαντικότερα γραφεία διεθνώς στον σχεδιασμό του δημόσιου αστικού χώρου. Τα πιο πρόσφατα σχέδιά τους περιλαμβάνουν το κέντρο της Βασιλείας στην Ελβετία, το λεγόμενο «τρίτο κέντρο» του Λονδίνου στο Croydon, το μητροπολιτικό κέντρο της Κοπεγχάγης κ.α..

Η φάση της εφαρμογής του έργου για την Αθήνα θα είναι μια διεθνής και ελληνική συνεργασία, όπου οι Έλληνες αρχιτέκτονες του γραφείου «Studio 57», καθώς και Έλληνες μηχανικοί θα μετεξελίξουν τη βραβευμένη πρόταση του διαγωνισμού σε ένα εγκεκριμένο σχέδιο, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του ολλανδικού γραφείου, Μάρτιν Κνάιτ… « (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013).

Εύγε στο Ίδρυμα Ωνάση.

Εύγε σε αυτόν που συνέλαβε την ιδέα. Και ήταν ο μακαρίτης Αντώνης Τρίτσης, αν δεν κάνουμε λάθος.

Πιστεύουμε όμως ότι δεν πρέπει να περιορίσουμε το ενδιαφέρον μας στο κέντρο της Αθήνας, αλλά να εντάξουμε όλη την Ελλάδα και όλες τις ελληνικές περιοχές, πόλεις και χωριά, στο πνεύμα του «Ας ξανασκεφτούμε …».

Όπως λέγαμε στις 20 Δεκεμβρίου του 2012 – βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2012/12/blog-post_20.html , είναι μοναδική ευκαιρία να ανασχεδιαστούν όλε οι ελληνικές πόλεις. Ίσως το γεγονός ότι παραβρέθηκαν στην χθεσινή εκδήλωση εκπρόσωποι όλων των κομμάτων που τρώγονται στη Βουλή και οι εκπρόσωποί τους μίλησαν θετικά για τον ανασχεδιασμό του κέντρου των Αθηνών, να είναι μια καλή και ελπιδοφόρα αρχή.

Προτείνουμε στο ΙΩ να αναλάβει τη σχετική πρωτοβουλία και να δημιουργηθεί ένα πανελλήνιο κίνημα.

 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου