Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Πρωτοφανές περιστατικό κλοπής καυσίμων στη Λάρισα …

Πρωτοφανές περιστατικό επαναλαμβανόμενης κλοπής καυσίμων από πρατήριο υγρών καυσίμων, σημειώθηκε στο Ομορφοχώρι Λάρισας.

Οι άγνωστοι δράστες, το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή, «ρούφηξαν» από τις δεξαμενές του βενζινάδικου 250 λίτρα πετρελαίου, ενώ παράλληλα διέρρηξαν το πρατήριο και αφαίρεσαν λάδια αυτοκινήτων, 30 ζευγάρια υαλοκαθαριστήρων, αλλά και διάφορα φαγώσιμα είδη από το ψυγείο.

Ο ιδιοκτήτης επισκεύασε τις ζημιές, έφτιαξε τις κλειδαριές, προμηθεύτηκε νέα καύσιμα και το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη, επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό. Βρήκε το βενζινάδικο του και πάλι άδειο από καύσιμα την Τρίτη το πρωί. Οι δράστες, πέρασαν από τα ίδια σημεία, έσπασαν τις κλειδαριές και ασφάλειες και εφοδιασμένοι με μηχάνημα άντλησης, λάστιχα και βυτία, πήραν τα καύσιμα. Την πρώτη φορά είχαν πάρει και από τις αντλίες, αλλά τη δεύτερη, δεν μπόρεσαν να πάρουν καύσιμα από κει. Άδειασαν φορητή δεξαμενή νερού και τη γέμισαν με κλεμμένα καύσιμα ενώ προσπάθησαν να πάρουν και δύο βυτία μεταφοράς καυσίμων, προφανώς για να τα γεμίσουν με κλεμμένα καύσιμα, αλλά δεν τα κατάφεραν (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 27 Mαρτίου 2013).

Πρέπει να αλλάξει ο τρόπος λειτουργίας των ελληνικών κοινωνιών.

Η αστυνομία και δηλώνει μονίμως αδυναμία άμεσης επέμβασης και καταστολής, αλλά αποδεικνύεται και ακατάλληλη έως περιέργως απροετοίμαστη και ανέτοιμη για τη νέα εγκληματικότητα (βλέπετε περιστατικό φυλακής Τρικάλων). Άλλωστε και οι πεζές περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας με πηγαδάκια 3-7 αστυνομικών, να συζητούν με το φραπέ στο χέρι και τα κινητά στο αυτί, μόνον αποτροπή για τους εγκληματίες δεν αποτελεί.

Μήπως πρέπει να οργανωθούνε σε ευφυείς μηχανισμούς ενεργοποίησης, περιφρούρησης, παρέμβασης και εν τέλει αυτοάμυνας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου