Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Συνελήφθη άλλος ένας δραπέτης των φυλακών Τρικάλων …

«… Άλλος ένας από τους 11 δραπέτες από τις φυλακές Τρικάλων συνελήφθη το μεσημέρι από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας σε αγροτική περιοχή στα σύνορα των νομών Λάρισας και Τρικάλων, όπως γίνεται γνωστό σε σχετική ανακοίνωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Επίσης, δίνονται στη δημοσιότητα, ύστερα από σχετική Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Τρικάλων, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των οκτώ υπολοίπων δραπετών που διαφεύγουν της σύλληψης.

Σε βάρος όλων των παραπάνω, όπως αναφέρεται, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τις, κατά περίπτωση, πράξεις της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή από κοινού, της στάσης κρατουμένων, της ηθικής αυτουργίας από κοινού σε διακεκριμένη παράνομη οπλοφορία πολεμικού τυφεκίου, χειροβομβίδων, της ηθικής αυτουργίας από κοινού σε παράνομη οπλοχρησία κατά συρροή, της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία, της κατοχής όπλων στη φυλακή και της ηθικής αυτουργίας σε προμήθεια κινητού τηλεφώνου σε κρατούμενο του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν χθες, επισημαίνεται από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας ότι το μεσημέρι στο εσωτερικό των Φυλακών Τρικάλων από σωφρονιστικούς υπαλλήλους και αστυνομικούς βρέθηκαν σε τέσσερα διαφορετικά κελιά και κατασχέθηκαν επιπλέον 12 νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 6,4 γραμμαρίων, 5 κινητά τηλέφωνα και 3 κάρτες SIM.

 Από το Αστυνομικό Τμήμα και το Τμήμα Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος επτά κρατουμένων (τριών αλλοδαπών, υπηκόων Γεωργίας, τριών αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας και ενός ημεδαπού) για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εισαγωγής ναρκωτικών και της παράνομης εισαγωγής κινητών τηλεφώνων σε Σωφρονιστικό Κατάστημα. (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Κυριακή, 24 Μαρτίου 2013).

Μήπως οι εξαιρετικοί δικαστικοί λειτουργοί ξέχασαν να απαγγείλουν κατηγορίες για πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων, πλημμελή φύλαξη των φυλακών, παράβαση καθήκοντος, διακίνηση απαγορευμένων αντικειμένων, πιθανή εμπλοκή υπαλλήλων σε παράνομες δραστηριότητες και εγώ δεν ξέρω τι άλλο προβλέπουν οι νόμοι;

Α ναι. Περιμένω και την απάντηση του εξαιρετικού υπουργού κ. Ρουπακιώτη, για το θέμα της ανάθεσης σύνταξης του νέου μηχανισμού φύλαξης των φυλακών στην εταιρεία «Βλαστός Και Συντροφία»; (βλέπετε ανάρτηση της 23ης Μαρτίου 2013 http://simpleandclear.blogspot.gr/2013/03/blog-post_23.html ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου