Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Γιάννενα: Προβλήματα από την λειτουργία του ΧΥΤΑ Ελληνικού …

«… Η εξεύρεση λύσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην λειτουργία του ΧΥΤΑ Ελληνικού, που βρίσκεται 20 χιλιόμετρα από την πόλη των Ιωαννίνων, απασχόλησε την σύσκεψη των Δημάρχων του Νόμου, η οποία πραγματοποιήθηκε το πρωί, με τη συμμετοχή του Προέδρου του Φορέα Διαχείρισης. Το σοβαρότερο πρόβλημα του ΧΥΤΑ, εστιάζεται στο βιολογικό καθαρισμό, το οποίο σήμερα αντιμετωπίζεται με την μεταφορά του υπολοίπου εκροής στο εργοστάσιο βιολογικού καθαρισμού της πόλης των Ιωαννίνων. Σύμφωνα όμως με μαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής, κατά καιρούς, τα απόβλητα διαρρέουν από την ΧΥΤΑ στο ρέμα Μέγα Λαγγάδι, το οποίο συναντιέται με τον ποταμό Άραχθο.

Κατά την σύσκεψη των δημάρχων, καταγράφηκαν διάφορες προτάσεις, οι οποίες θα πάρουν την τελική τους μορφή σε κοινό υπόμνημα που θα κατατεθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου, ώστε να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις, για τα συμπληρωματικά έργα που θα πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα, ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα. Ο ΧΥΤΑ Ελληνικού δέχεται στερεά απόβλητα από ολόκληρο το Νομό Ιωαννίνων…» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 27 Μαρτίου 2013).

Πότε επί τέλους θα προσαχθούν στη Δικαιοσύνη αρμόδιοι, μελετητές, κατασκευαστές, νομάρχες, περιφερειάρχες, υπουργοί για ιδιωτία, έλλειψη γνώσεων, εσκεμμένα λάθη, παράβαση καθήκοντος, διασπάθιση δημοσίου χρήματος, πλημμελή εκτέλεση καθηκόντων και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης εις βάρος των πολιτών και του κοινωνικού συνόλου;

Μήπως μπορούν να βοηθήσουν οι Ευρωπαίοι που μάλλον θα έχουν συνεισφέρει και το μεγαλύτερο μέρος της δαπάνης κατασκευής;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου