Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Λόγω προσωπικής εμπειρίας …

Θέλω να κάνω εργασίες συντήρησης σε οικοδομή που περατώθηκε το 2004. Εξωτερική προστασία και χρωματισμός, αποκατάσταση κακοτεχνιών (το μεγάλο δράμα τω ιδιοκτητών,…), μικρών ρωγμών σε σοβάδες κλπ.

Συζητώ με επαγγελματίες. Δίνουν προσφορά, δεν ζητούν άδεια, στις τιμές ο ΦΠΑ που αφορά τις εργασίες, δεν αναφέρεται, δεν αναφέρουν  κανενός είδους εγγύηση καλής  εκτελέσεως, διάρκεια, δεν αναφέρουν αριθμό εργαζομένων και ειδικότητες ή άλλα στοιχεία  (άδειες, εθνικότητα, κλπ.).

Αν θέλει ο ιδιοκτήτης συμφωνεί προφορικά και έχει ο θεός.

Κανείς δεν θα μάθει αν έγιναν οι εργασίες (εκτός να γίνουν καταγγελίες και ο ιδιοκτήτης δεν είναι φίλος των υπαλλήλων της πολεοδομίας), ποιοι δούλεψαν, αν καταβληθούν εισφορές, αν ο ΦΠΑ θα καταβληθεί και θα δηλωθεί.

Η κατάσταση είναι λίγο πολύ γνωστή και δεν προκαλεί  καμιά συγκίνηση σε κανένα πλέον. Όλοι  χωρίς να είναι ευτυχείς, θεωρούν ότι εξασφαλίζουν αυτό που θέλουν, εκτός ίσως του ιδιοκτήτη που προσπαθεί να αποκαταστήσει προβλήματα ή να συντηρήσει την ιδιοκτησία του, αλλά και αυτός αν μπορεί, θα αναζητήσει αλλού το δίκαιο του!

Επανερχόμαστε  και πάλι στις προτάσεις μας του 2008 και του 2010 (βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2010/02/blog-post_12.html και  http://simpleandclear.blogspot.gr/2008/01/blog-post_10.html ).

Οι ενδιαφερόμενοι θα συμπληρώνουν ένα ειδικό ηλεκτρονικό έντυπο που θα εξασφαλίζει και την εγγύηση καλής εκτελέσεως για συγκεκριμένη διάρκεια. Απόδειξη κατάθεσης θα δίνεται με ειδικό μήνυμα στο κινητό των ενδιαφερομένων. Αυτή θα είναι και η απόδειξη για κάθε έλεγχο και αναφορά.

Ελπίζουμε να είναι  όλα απλά και κατανοητά. Και κυρίως να γίνονται όλα νόμιμα, ελεγχόμενα και αποτελεσματικά, χωρίς κόπο, ουρές, μεσάζοντες υπαλλήλους και διαπλοκή.

 ΥΓ: Μηχανικός με πληροφόρησε ότι η έκδοση άδειας επισκευών (με σκαλωσιές) είναι δύσκολη και απαιτεί χρόνο και δαπάνες. Αναζήτησα πληροφορίες στην Πολεοδομία Μαρκοπούλου, αλλά κανείς δεν απαντά, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες ηλεκτρονικά. Άρα πρέπει να προσέλθει ο πολίτης με συνέπεια χάσιμο χρόνου και φόβο αναποτελεσματικότητας. Το γκουβέρνο δεν αλλάζει με τίποτε, στον εξαιρετικό στόχο του να ταλαιπωρεί και να εξοργίζει συστηματικά τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου