Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Ο παράδεισος των επιόρκων …

Ο καλύτερος  τόπος να είναι κανείς  εγκληματίας, ληστής, φακελάκιας, μιζαδόρος, καταχραστής, παραβάτης του όρκου, κομπιναδόρος, αγράμματος σε καίρια θέση, διορισμένος από επετηρίδα, συνταξιούχος στα 45 σου, ανεξέλεγκτος, πτυχιούχος με πλαστά πτυχία, απών από την εργασία του, επίορκος κλπ., κλπ., είναι η Ελλάδα. 

Θα έχει πίσω του ένα τεράστιο πολιτικό σύστημα να του συμπαραστέκεται, Δικαιοσύνη που δεν θέλει να δικάσει, ποινές χάδια, ποινές με αναστολή, νόμους προστάτες των παρανομιών και των παρανόμων, αρμοδίους που κάνουν μόνον λάθη, αρχές ξεχασιάρηδες, ΜΜΕ έτοιμα να κλάψουν και να συγκινήσουν το πανελλήνιο για τους καημένους τους τιμωρημένους και ότι άλλο μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου.

Εκείνο που κυρίως λείπει από το γκουβέρνο και το πολιτικό σύστημα και όλων των εξαπτέρυγών τους, είναι η συνεπής αυστηρότητα και η τήρηση των Νόμων.

Και πρόσφατα, εν μέσω κρίσεως έχουμε 3 αρχηγούς κομμάτων που συμμετέχουν στη κυβέρνηση, εκ των οποίων ο ένας πρωθυπουργός, να διαγκωνίζονται προκλητικώς για το ποιος θα συμπαρασταθεί περισσότερο στους επίορκους, ώστε να τους πληρώνει εφ’ όρου ζωής ο ελληνικός λαός, για να μη χάσουμε το πολύτιμο δείγμα και να δίνουν το καλό παράδειγμα στους νέους.  

Μάνα γιατί με γέννησες νομιμόφρονα; Όλοι οι αρμόδιοι στην Πυρά. Ακόμα και αυτοί της Τρόικα για αδικαιολόγητη καθυστέρηση εφαρμογής λογικών και ανθρώπινων μεταρρυθμίσεων.

3 σχόλια:

  1. Απλά μπράβο, τα ίδια σκεπτομε και εγώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ σωστά!
    Και θα προσθέσω, οι ¨Έλληνες, ως άτομα, δεν είναι διαφορετικοί από τους Γερμανούς τους Γάλους ή τους ¨Άγγλους στο τομέα της αξιοπιστίας , αλλά οι πολιτικοί και οικονομικοί θεσμοί που λειτουργούν ή δεν λειτουργούν στην Ελλάδα φταίνε για την σημερινή κατάντια.

    Για παράδειγμα, στην Ομογένεια της Αυστραλίας και της Αμερικής η διαφθορά είναι ελάχιστη, εν συγκριση με τον υπόλοιπο πληθυσμό. Οι Έλληνες του εξωτερικού είναι σχετικά νομοταγείς. Οι ίδιοι Έλληνες όπως και Ελλαδίτες, αλλά οι πολιτικοοικονομικοί θεσμοί της χώρας που μένουν λειτουργούν κανονικά και όχι χαλασμένοι όπως της Ελλάδας.

    Για όσους γνωρίζουν την Αγγλική γλώσσα προτείνω το βιβλίο του “Acemoglu and Robinson” “Why Nations Fail”.

    Παναγιώτης Μανιάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχετε απόλυτο δίκαιο.

    Το διαπιστώσαμε όσοι ταξιδέψαμε ή παραμείναμε στο εξωτερικό.

    Εμείς πιέζουμε το σύστημα στέλνοντας ηλ. μηνύματα με σχόλια αλλά και προτάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή