Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Ονοματολογίας το ανάγνωσμα ...

«Oι συνέργειες και η άριστη συνεργασία μεταξύ των υπουργών αποτελούν κρίσιμη προϋπόθεση για μία κυβέρνηση», είχε πει, σύμφωνα με πληροφορίες, σε μία αποστροφή του λόγου της προς τον Ελληνα πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά η Γερμανίδα καγγελάριος Μέρκελ, στην τετ α τετ συνάντησή τους στο Βερολίνο. Σήμερα, πιθανότατα θα προσυπέγραφε την άποψη ο κ. Σαμαράς, ο οποίος έχει πλέον ιδίαν πείρα των δυσλειτουργιών της κυβέρνησής του αλλά και των προβλημάτων που του δημιουργεί η εκκωφαντική, σε ορισμένες περιπτώσεις, έλλειψη συνεργασίας μεταξύ υπουργών.

Η αίσθηση ότι ο ανασχηματισμός είναι προ των πυλών –πιθανότατα στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου– ενισχύθηκε την Παρασκευή από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως απόφασης του πρωθυπουργού για δημιουργία θέσεων αναπληρωτών υπουργών στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δικαιοσύνης, Δημόσιας Τάξης, Τουρισμού, Ναυτιλίας και Μακεδονίας-Θράκης, καθώς και μιας νέας θέσης υφυπουργού στο Παιδείας-Πολιτισμού. Το πότε ακριβώς θα πραγματοποιηθεί ο ανασχηματισμός συναρτάται, πλην των άλλων, και με την ανάγκη διατήρησης των ισορροπιών με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, οι οποίοι κρατούν διαφορετική στάση έναντι του ανασχηματισμού…» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠOΛITIKH, Hμερομηνία δημοσίευσης: 21-04-13).

Κόλπα, κόλπα και μόνο κόλπα.

Καμιά στρατηγική, κανένας προγραμματισμός για δημιουργία και στην Ελλάδα ενός  σύγχρονου και αποτελεσματικού δημόσιου τομέα και κυβερνήσεως.

Στα καλένδας η περιφερειακή οργάνωση, το επιτελικό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα, η σύγχρονη οργάνωση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Απλά η χώρα διολισθαίνει και πάλι στη τριτοκοσμική διάρθρωση, στο νέο πελατειακό σύστημα και στη πλήρη αδιαφορία για όσα συμβαίνουν στην Ευρώπη και τον πολιτισμένο κόσμο.

Και η Τρόικα και το ΔΝΤ, και ο ΟΟΣΑ, και η Ομάδα Δράσης και όλοι οι άλλοι σχετικοί διεθνείς και εθνικοί φορείς και οι ευρωπαίοι εταίροι μας απόντες και χωρίς φωνή και δυνατότητα επιβολής της λογικής.

Κάνουν ότι θέλουν και πάμε κατευθείαν στον γκρεμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου