Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Υπόθεση Ζαχόπουλου: Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι …

Το δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία αθώα την Εύη Τσέκου, συμβασιούχο την επίμαχη περίοδο στο υπουργείο Πολιτισμού, για την απόπειρα εκβίασης του τότε προϊσταμένου της Χρήστου Ζαχόπουλου. Επίσης, έκρινε ομόφωνα αθώα την «πρωταγωνίστρια» της υπόθεσης, αλλά και τους τρεις συγκατηγορούμενούς της για τις κατηγορίες που αφορούσαν παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Η υπόθεση αφορά τη βιντεοσκόπηση ερωτικής συνεύρεσής της Εύης Τσέκους με το Χρ. Ζαχόπουλου, που έγινε από την ίδια. Το επίμαχο υλικό, όπως δέχτηκε το δικαστήριο, αντιγράφηκε από τους δυο δημοσιογράφους στις εγκαταστάσεις της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», όπου είχε μεταβεί η Εύη Τσέκου με τον εργατολόγο Χρήστο Νικολουτσόπουλο.
Κατά την άποψη του δικαστηρίου, παρά την καταδικαστική πρόταση του εισαγγελέα της Έδρας, το βιντεοσκοπημένο υλικό με τις προσωπικές στιγμές των δυο δεν αποτελεί αρχείο προσωπικών δεδομένων κατά την έννοια του νόμου. Σύμφωνα με το νόμο, βάσει της απόφασης, για να εκληφθεί ως αρχείο ένα υλικό απαιτείται να είναι ταξινομημένο και ομαδοποιημένο.

Ο συνήγορος του Θέμου Αναστασιάδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δήλωσε ότι για τον εντολέα του «σήμερα είναι μια ευτυχής ημέρα, διότι μια σκευωρία ετών κατέρρευσε με την ομόφωνη αθώωσή του». Όπως είπε ο κ. Δημητρακόπουλος, για την παρούσα υπόθεση ο Άρειος Πάγος είχε κρίνει ότι δεν υπήρξε παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων «και επομένως η κρίση του ήταν δεσμευτική για το δικαστήριο» (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013).


Δεν καταλαβαίνουμε τίποτε. Αν κάποιος καταλαβαίνει να μας εξηγήσει:
  1. δεν είναι προσωπικά δεδομένα οι βιντεοσκοπήσεις ερωτικής συνευρέσεως (εκτός και αν οι χειριστές της βίντεο μηχανής ήταν προσκεκλημένοι)
  2. δεν αποτελεί αδίκημα η λάθρα αντιγραφή προϊόντος – αν και αποκτήθηκε παράνομα;
  3. η διάθεση σε τρίτους και μάλιστα σε στέλεχος της κυβέρνησης έγινε για σκοπούς ας πούμε αναπτυξιακούς, πολιτισμικούς, αρχών, διαφάνειας και τέλος πάντων ευγενείς ή για λόγους υστεροβουλίας, ανταλλαγμάτων, εκβιασμού, επηρεασμού του κυβερνητικού έργου (μπορείτε και εσείς να φανταστείτε και άλλους λόγους ευγενείς ή όχι) και απόκτησης παράνομων ωφελημάτων; 
Αναμένουμε! Ίσως ο κ. Ρουπακιώτης να μπορεί να βοηθήσει.
 
Δείτε ακόμα
 Υπόθεση Ζαχόπουλου: Ενοχή όλων των κατηγορουμένων ζητεί ο Εισαγγελέας 05/04 16:28
Υπόθεση Ζαχόπουλου: Μετανιωμένη εμφανίστηκε η Εύη Τσέκου 12/03 20:40
«Οχι» Ζαχόπουλου σε συμβιβασμό 03/07/2012 17:44

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου