Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Τροποποιήσεις στον νόμο - πλαίσιο ζητούν οι πρυτάνεις …

« Άμεση τροποποίηση του νόμου για τη λειτουργία των πανεπιστημίων ζητούν με ψήφισμά τους οι πρυτάνεις, μετά την ολοκλήρωση, αργά χθες το βράδυ, της 72ης Συνόδου των Πρυτάνεων.

«Πολύ γόνιμα» χαρακτήρισε ο προεδρεύων πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, Γρηγόρης Τσάλτας, τα αποτελέσματα των εργασιών. Εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας παρέστησαν στη Σύνοδο ο υφυπουργός Παιδείας, Θόδωρος Παπαθεοδώρου, και ο γενικός γραμματέας, Θανάσης Καλαϊτζής.

Στο ψήφισμά τους οι πρυτάνεις διαπιστώνουν «αδυναμία ακόμη και της στοιχειώδους λειτουργίας του Ελληνικού Δημόσιου Πανεπιστημίου» εξαιτίας του νέου θεσμικού πλαισίου και της οικονομικής κρίσης, καθώς και «ασάφεια και σύγκρουση αρμοδιοτήτων μεταξύ αφενός των πρυτανικών Αρχών και της Συγκλήτου και αφετέρου των Συμβουλίων των Ιδρυμάτων που αναφύονται σε ακαδημαϊκά, διοικητικά και ερευνητικά θέματα
» (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Κυριακή, 07 Απριλίου 2013). 

Αρκετά με τους προκλητικά αντιπολιτευόμενους ανεύθυνους κκ. πρυτάνεις. 


Δεν είδαμε μέχρι τώρα καμιά ουσιαστική πρωτοβουλία για εκσυγχρονισμό των πανεπιστημίων, ώστε να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις και τη τραγική ελληνική πραγματικότητα. 


Αν διαφωνούν με την άποψη αύτη, ας διατυπώσουν δημοσίως τις απόψεις τους για τη μορφή, τους στόχους και την οργάνωση ενός εκάστου πανεπιστημίου. Και ας φροντίσουν να μάθουν για τη σύντομη ιστορία του Πολυτεχνείου της Λωζάννης και τα ξαναλέμε. 


Η ανευθυνότητα, η αντιπολίτευση, η άνικανότητα και η γκρίνια πρέπει άμεσα να λάβουν οριστικό τέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου