Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

ΥΠΕΚΑ: Στο πλαίσιο της νομολογίας του ΣτΕ το νέο ν/σ για τα αυθαίρετα …

Αντικρούοντας τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι με το νέο νομοσχέδιο ενθαρρύνεται η κατασκευή αυθαιρέτων, το ΥΠΕΚΑ αναφέρει ότι με τη νομοθετική του πρωτοβουλία αποτρέπεται «η δημιουργία νέας γενιάς αυθαιρέτων μέσω της παροχής σε όλους αεροφωτογραφιών του Ιουλίου 2011 για όλη τη χώρα, με αυστηροποίηση των ποινών σε όσους δηλώσουν ψευδή στοιχεία και με την ενίσχυση του επιτελικού ρόλου της Ειδικής Υπηρεσίας Κατεδαφίσεων».
«Οι δικαστικές αποφάσεις είναι απολύτως σεβαστές» αναφέρει το ΥΠΕΚΑ σχετικά με την υπό δημοσίευση απόφαση του ΣτΕ, με την οποία κρίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, αντισυνταγματικός ο νόμος 4014/2011 περί τακτοποίησης αυθαιρέτων.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ηγεσία του υπουργείου είχε από νωρίς διαγνώσει τα προβλήματα του νόμου και για τον λόγο αυτόν κατήρτησε το νομοσχέδιο για την αυθαίρετη δόμηση και το περιβαλλονικό ισοζύγιο, το οποίο «κινείται στο πλαίσιο της νομολογίας του ΣτΕ».

Στο πλαίσιο αυτό το ΥΠΕΚΑ διευκρινίζει πως στο συγκεκριμένο ν/σ, η διαβούλευση του οποίου ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, περιλαμβάνονται ήδη διατάξεις για όσους έχουν ενταχθεί στις ρυθμίσεις του νόμου 4014/2011 ή άλλων προγενέστερων νομοθετικών ρυθμίσεων. (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Πέμπτη, 02 Μαΐου 2013).

Τα παιδία παίζει …

Αρμόδιοι ανίκανοι  να τηρήσουν τη νομιμότητα, άθλιοι και τυχάρπαστοι ακόμα και στις παράνομες, παράλογες και εγκληματικές ρυθμίσεις που επιβάλλουν.

Το ΣτΕ δεν πρέπει  μόνον να αποφαίνεται επί της νομιμότητας αλλά και να προσάγει σε δίκη άμεσα και αποτελεσματικά κάθε αρμόδιο που παραβιάζει νόμους, Σύνταγμα, ηθική, δεοντολογία και λογική.

Αλλιώς και το ΣτΕ είναι μέρος του άθλιου πολιτικού συστήματος. ¨Η μήπως είναι λανθασμένος ο συλλογισμός μας; 

ΥΓ: Διαβάστε και το  http://www.naftemporiki.gr/finance/story/648054 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου