Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Συνδικαλιστικός παραλογισμός και δάσκαλοι εχθροί …

«… Η ΟΛΜΕ αποφάσισε απεργία από τις 17 ως τις 24 Μαϊου στην διάρκεια των Πανελλαδικών. Η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ κατέληξε σε απεργιακή κινητοποίηση από τις 17 ως τις 24 Μαίου. Η σχετική πρόταση θα υποβληθεί προς τις ΕΛΜΕ, οι γενικές συνελεύσεις των οποίων θα κληθούν να επικυρώσουν την απόφαση της Ομοσπονδίας με την προϋπόθεση ότι σε αυτές θα πρέπει να υπάρχει ποσοστό συμμετοχής 30% τουλάχιστον…». (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 10 Μαίου 2013).

Τυφλός κομματισμός, συνδικαλισμός απεργιών και  στρατηγική του όχι σε όλα. Πλήρης αδιαφορία για τους μαθητές και τις ανάγκες τους. Άρνηση αξιολόγησης, ελάχιστες ώρες απασχόλησης και αποτελέσματα για κλάματα. Δεν παρακολουθούν τις διεθνείς πρακτικές, δεν θέλουν να είναι ευρωπαίοι, αλλά μισθωτοί για το μισθό και μόνον, αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα και τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου.

Η κρίση ξεσκεπάζει τους πάντες και τις άθλιες πρακτικές του παρελθόντος.

Επαναλαμβάνουμε (δείτε τι λέγαμε το 2007 http://simpleandclear.blogspot.gr/2007/10/blog-post_31.html ) ότι η εκπαίδευση θα εξορθολογιστεί μόνον αν αναλάβουν τα σχολεία οι γονείς.

2 σχόλια:

  1. Ο έλεγχος των σχολείων από τους γονείς είναι ο σίγουρος τρόπος κομματικοποίησης της εκπαίδευσης και επισήμως. Εκείνο που χρειάζεται είναι αξιολόγηση, κατά την πρόσληψη και κατά την διάρκεια της υπηρεσίας, και συνεχείς έλεγχοι διαφόρων επιπέδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνούμε απόλυτα με την πρότασή σας "Εκείνο που χρειάζεται είναι αξιολόγηση, κατά την πρόσληψη και κατά την διάρκεια της υπηρεσίας, και συνεχείς έλεγχοι διαφόρων επιπέδων".

    Αυτά ακριβώς πιστεύουμε ότι πρέπει και μπορούν να επιβάλλουν οι γονείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή