Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Η συνεισφορά μας (1η...) στο διάλογο για τη πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου που ξεκίνησε η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στις 6 Ιουνίου 2013 …

Μερικές απλές σκέψεις για τη πεζοδρόμηση της Πανεπιστημίου …
  1. Το κόστος είναι  υπερβολικό για τους χειμαζόμενους έλληνες, χωρίς καμιά προβλεπόμενη νέα θέση εργασίας. Ας αξιοποιηθούν τα χρήματα αυτά αλλού, σε ένα νησί ας πούμε.
  2. Το τραμ δεν χρειάζεται, στη προβλεπόμενη διαδρομή λόγω μετρό. Ίσως χρειάζεται μια διαδρομή δακτυλίου τραμ Αλεξάνδρας, Πατησίων, Πανεπιστημίου, Β. Σοφίας και ταυτόχρονη κατάργηση όλων των διαμπερών λεωφορειακών γραμμών και γραμμών τρόλεϊ. Θα χρειαστούν ίσως ηλεκτρικά αυτοκίνητα εντός του δακτυλίου. Αργότερα μπορεί να προστεθούν και νέοι δακτύλιοι εντός του Λεκανοπεδίου αν χρειαστεί. Ο δακτύλιος μπορεί να εξυπηρετείται και με τρόλεϊ, αν η δαπάνη του τραμ είναι μεγάλη.
  3. Η δενδροφύτευση της Πανεπιστημίου μπορεί να γίνει άμεσα, χωρίς πολυδάπανες εγκαταστάσεις αυτόματου ποτίσματος
  4. Η επίστρωση μπορεί να γίνει σταδιακά αξιοποιώντας τα παλιά μαρμάρινα ρείθρα από Πεντελικό μάρμαρο που καταστρέφονται αδιάκριτα και χωρίς σκέψη. Έτσι θα διατηρηθεί το πολύτιμοι και αναντικατάστατο αυτό υλικό. Εδώ θα δούμε και την ποιότητα των Αθηναίων και αν πράγματι θέλουν να κάνουν κάτι εφάμιλλο των λύσεων Πικιώνη. 
Οι παραπάνω προτάσεις μπορούν να συνδυαστούν και με άλλες ενδιαφέρουσες και πρακτικές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου