Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΑΓΕΤ Ηρακλής: Προσφυγή στο ΣτΕ για τη μη έγκριση των ομαδικών απολύσεων στη Χαλκίδα …

«… Αντισυνταγματική και παράνομη ζητεί η ΑΓΕΤ Ηρακλής να κηρυχθεί η απόφαση του Υπουργού Εργασίας με την οποία δεν εγκρίθηκαν οι ομαδικές απολύσεις 229 εργαζομένων στο εργοστάσιό της στη Χαλκίδα, μετά τη διακοπή της λειτουργίας του.

Η ΑΓΕΤ Ηρακλής στην προσφυγή της ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση αυτή, υποστηρίζοντας πως η άρνηση του Υπουργού Εργασίας να εγκρίνει τις ομαδικές απολύσεις αντιβαίνει στο Σύνταγμα και την ΕΣΔΑ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εταιρεία, το τρίτο δεκαήμερο του Μαρτίου 2013 αποφασίστηκε η οριστική διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου της Χαλκίδας εξαιτίας της σημαντικής μείωσης του κύκλου εργασιών του κατά τα τελευταία χρόνια και της ανάγκης προσαρμογής της παραγωγικής δυνατότητας της εταιρείας.

Όπως αναφέρει η τσιμεντοβιομηχανία, είχε ενημερώσει τρεις φορές εγγράφως τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τις ομαδικές απολύσεις , όμως εκείνοι δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της για διαβούλευση, με αποτέλεσμα η εταιρεία να ενημερώσει τον Υπουργό Εργασίας, ο οποίος δεν ενέκρινε την απόφασή της…». (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013).

Μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος αρμόδιος τι συμβαίνει και πως ο υπουργός επιβάλει να πληρώνονται οι πρώην εργαζόμενοι επιχείρησης που έκλεισε. Λογικά δεν στέκει. Και πρέπει να είναι μια από τις αιτίες που κανείς δεν θέλει να κάνει δουλειές στην Ελλάδα.

Ή μήπως κάνουμε λάθος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου