Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Και τέταρτος διαγωνισμός για το τζαμί της Αθήνας …

«… Ο κλάδος των κατασκευών γνωρίζει τα τελευταία χρόνια μια ύφεση χωρίς προηγούμενο. Εκτιμάται ότι από την αρχή της κρίσης έχουν χαθεί 185.000 θέσεις εργασίας στην κατασκευή, ενώ με εξαίρεση το τελευταίο τρίμηνο, ο «δείκτης παραγωγής στις κατασκευές» (ένας δείκτης της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής που αποτυπώνει την πορεία του χώρου) συρρικνώνεται συνεχώς. Οι δε ενώσεις των κατασκευαστικών εταιρειών σε κάθε δυνατή ευκαιρία απευθύνουν εκκλήσεις στην κυβέρνηση για τη στήριξη του κλάδου, καθώς η μια εταιρεία κλείνει πίσω από την άλλη.

   Το παλιό συνεργείο του Ναυτικού στον Βοτανικό (Photo: Ιω. Μπαρδόπουλος).

 Με δεδομένη, λοιπόν, αυτήν την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η κατασκευή, θα φανταζόταν κανείς πως σε κάθε διαγωνισμό για δημόσιο έργο, οι εταιρείες θα συναγωνίζονταν... μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματός τους. Κι όμως. Υπάρχει ένας διαγωνισμός για ένα απλό από κατασκευαστικής άποψης έργο, τοποθετημένο μάλιστα στην καρδιά της πρωτεύουσας, με προϋπολογισμό σχεδόν 1 εκατομμυρίου ευρώ, ο οποίος έχει προκηρυχθεί 3 φορές και 3 φορές... δεν προσήλθε ούτε μια εταιρεία! Ποιο είναι αυτό το έργο; Η μετατροπή ενός παλαιού συνεργείου αυτοκινήτων του Ναυτικού στον Βοτανικό, στο πρώτο επίσημο μουσουλμανικό τέμενος της Αθήνας. Η ανέγερση τεμένους συζητείτο από το 1978, είχαν επιλεγεί οι θέσεις διαδοχικά σε τέσσερις διαφορετικές περιοχές, Μαρούσι, Κορωπί, Παιανία, Μοναστηράκι, αλλά δεν κατασκευάστηκε σε καμία από αυτές, ποτέ, λόγω αντιδράσεων …» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 18 Σεπτεμβρίου 2013).

Η ποιο τρανή απόδειξη:

Ελλάς, η χώρα των παραλόγων, των τραμπούκων, των θρησκόληπτων, των ρατσιστών και των παραλόγων.

Ελλάς, η χώρα χωρίς κράτος και δημόσια τάξη

Ελλάς, η χώρα του κάνω ότι γουστάρω και κανένας δεν μπορεί να με σταματήσει

Ελλάς, η χώρα των σκουπιδιών που βρίσκονται παντού ακόμα και στους εγκεφάλους

Φτάνει πια. Τόση απληστία και τόσος παραλογισμός;  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου