Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Βάλσαμο …

Βάλσαμο για τη ταραγμένη μου ψυχή είναι το άρθρο «H Ελλάς και η άλλη Ευρώπη», του Ακαδημαϊκού και πρώην υπουργού  της Ελλάδος. κ. Κ. Ι. Δεσποτοπουλου, στην εφημερίδα  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (MONIMEΣ ΣTHΛEΣ, Ημερομηνία δημοσίευσης: 15-09-13).

Το μέγα ερώτημα, που είμαι σίγουρος απασχολεί χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια ελλήνων πολιτών σαν και εμένα, είναι «γιατί όχι σήμερα; Γιατί είμαστε στο σημερινό χάλι και έχουμε γίνει οι απόκληροι και της ιστορίας μας και των ευρωπαίων συμπολιτών μας;»

Οι πνευματικοί ταγοί αυτής της χώρας – οι πραγματικοί – πρέπει  να βγουν στην επιφάνεια και στο προσκήνιο ανάμεσα στα κούτσουρα και τους φελλούς που επιπλέουν και να ενσταλάξουν πίστη τις δυνατότητες μας, πείσμα στα χέρια και το μυαλό μας για το καλό ημών των ιδίων και ιδιαίτερα των παιδιών μας και να προκαλέσουν ενδοσκόπηση για την άντληση των απαραιτήτων πνευματικών αρετών, αυτών που κάποτε αποτέλεσαν τη βάση για τα μεγαλειώδη και τα πρωτοφανή, αυτά που περιγράφει και ο κ. Δεσποτόπουλος.

Οι καιροί δεν περιμένουν. Και εμείς πρέπει  άμεσα να ανασκουμπωθούμε και να πιάσουμε δουλειά. Παντού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου