Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Μπορούμε να διδαχθούμε από τη Δανία ή έστω από τη Νιγηρία …

Ρωτάει ο κ. Ανδρέας Δρυμιώτης (Ο κ. Ανδρέας Δρυμιώτης είναι σύμβουλος επιχειρήσεων), μέσω του ομώνυμου άρθρου, στη εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, Hμερομηνία δημοσίευσης: 15-09-13).

Τα πράγματα είναι απλά, πολύ απλά.

Παραθέτουμε δύο αποσπάσματα:

«… Γιατί δεν κάνουν αυτό που γίνεται στη Δανία. Γιατί; Θα το πω απλά και μία ακόμα φορά. Οχι πως δεν μπορούν. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ. Γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς θα προστατέψουν τους πελάτες, πώς θα λεηλατήσουν τα λεφτά της Ευρώπης, πώς θα προστατέψουν τη συνδικαλιστική κλεπτοκρατία και την κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα, πώς θα προστατέψουν τις συμμορίες και τις μαφίες που κυβερνούν σαν παρακράτος αυτό το κράτος. Πρόκειται για ένα άθλιο, διεφθαρμένο, πολιτικό πελατειακό σύστημα, από το ένα άκρο του πολιτικού χώρου (Χρυσή Αυγή) μέχρι το άλλο άκρο (εξωκοινοβουλευτική Αριστερά). Ολοι τους βράζουν στο ίδιο καζάνι. Στην ίδια παρωχημένη νοοτροπία …».

«… Στη Νιγηρία, λοιπόν, άρχισαν να εκδίδουν τις νέες, «έξυπνες» ταυτότητες, οι οποίες περιλαμβάνουν τα βιομετρικά στοιχεία του κατόχου. Το πρόγραμμα προβλέπει την πιλοτική εφαρμογή σε 13 εκατ. ταυτότητες και τη μετέπειτα καθολική εφαρμογή του στους 167 εκατ. κατοίκους της Νιγηρίας. Το ενδιαφέρον του εγχειρήματος είναι ότι οι νέες ταυτότητες εκδίδονται σε συνεργασία με τη MasterCard από οκτώ τοπικές τράπεζες της Νιγηρίας …».

Και καταλήγει:

«… Εδώ και πολύ καιρό έχω πεισθεί ότι πολλά πράγματα δεν γίνονται όχι από ανικανότητα, αλλά από σκοπιμότητα. Αμα μπαίνει τάξη, ο μόνος χαμένος είναι «ο λύκος που στην αναμπουμπούλα χαίρεται». Ποιος όμως είναι ο «λύκος»; Ή μήπως δεν είναι ένας ο λύκος αλλά ολόκληρη αγέλη; …»

Χαιρόμαστε που σοβαροί παράγοντες όπως ο κ. Δρυμιώτης επαναλαμβάνουν αυτά που αναφέρουμε στην προμετωπίδα του Ημερολόγιου μας, έστω και με καθυστέρηση 5 και πλέον ετών.

Είχαμε επίσης επισημάνει στο Ημερολόγιο ότι το σύστημα θα καθυστερήσει τις καινοτομίες με νύχια και με δόντια όσο μπορεί και μέχρι του σημείου που θα κινδυνεύσουν να μπουν φυλακή. Τότε θα προχωρήσουν οι καινοτομίες – οι οποίες βέβαια μόνον καινοτομίες δεν θα είναι πλέον.

ΥΓ: Στο Ημερολόγιο υπάρχουν πολλές σχετικές αναφορές και προτάσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου