Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Νέα 48ωρη απεργία των διοικητικών υπαλλήλων …

«… Κορυφώνεται η αγωνία χιλιάδων φοιτητών και των οικογενειών τους για το χειμερινό εξάμηνο στο Παν. Αθηνών και το ΕΜΠ. Χθες, στα Προπύλαια συγκεντρώθηκαν πάνω 1.000 φοιτητές ζητώντας να ανοίξουν τα ιδρύματα, καθώς την ίδια στιγμή χθες σε άλλους χώρους οι σύλλογοι διοικητικών υπαλλήλων των δύο ΑΕΙ αποφάσισαν να συνεχίσουν, για 12η εβδομάδα, με νέα 48ωρη απεργία από τη Δευτέρα υπό την κάλυψη της ομοσπονδίας τους …» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 23 Νοεμβρίου 2013).

Βρισκόμαστε ακριβώς στα πρόθυρα της κατάρρευσης του κράτους και της κοινωνίας.

Μια δράκα κομματικά υποτιτλιζόμενων ανθρώπων ανικάνων να κατανοήσουν το ακριβή ρόλο τους στην κοινωνία, εξωθούν στα άκρα κάθε αρχή, τους πολίτες και κάθε έννοια δεοντολογίας και νομιμότητας.

«Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων» είναι η λογική των ανθρώπων αυτών.

Και παράλληλα ένα κράτος φτιαγμένο για τι συντεχνίες, το κάθε παράτολμο παράνομο και κάθε πολίτη που αποφασίζει να στυλώσει τα πόδια και να κάνει ότι κατεβάσει η γκλάβα του.

Πρέπει  όλα να αλλάξουν. Πρέπει  οι νόμοι και οι κανόνες της κοινωνίας να γίνουν λογικοί και αποτελεσματικοί. Οι δε αρμόδιοι και οι άρχοντες (κυριολεξία) αυτής της χώρας πρέπει και να κατανοήσουν ότι το δημόσιο συμφέρον είναι πάνω από όλα, αλλά και να έχουν τη δύναμη να το υπηρετήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου