Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Ξηλώθηκε η διοίκηση του ΚΑΠΕ λόγω μη εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου …

«… Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης ανακοίνωσε ότι δεν ανανέωσε τη θητεία του προέδρου και διοικητικού συμβουλίου του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), «διότι παρά τις επανειλημμένες συστάσεις τόσο από το ΥΠΕΚΑ όσο και από το υπουργείο Οικονομικών για την τήρηση της δημοσιονομικής πολιτικής, ο εν λόγω φορέας ουδέποτε ανταποκρίθηκε στην απαραίτητη και υποχρεωτική προσαρμογή του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων».

Οι πιέσεις του εποπτεύοντος υπουργού Γιάννη Μανιάτη προς τη διοίκηση του ΚΑΠΕ για εφαρμογή του νόμου ήταν το τελευταίο διάστημα συνεχής χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δυσαρέσκεια του υπουργού μεταφέρθηκε σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο και ακολούθησε η απόφαση του κ. Μανιάτη για μη ανανέωση της θητείας του δ.σ. του ΚΑΠΕ. Πρόεδρος του φορέα ήταν μέχρι χθες ο Κωνσταντίνος Θεοφύλακτος που είχε οριστεί επί τρικομματικής κυβέρνησης από τη ΔΗΜΑΡ και αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Μπαζίγος, υποδιευθυντής διοίκησης στην Εθνική Τράπεζα …» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 14 Νοεμβρίου 2013).

Μερικά απλά και κατανοητά ερωτήματα που απευθύνει το 1.700.000 ανέργων:
  1. Θα επιστρέψουν τα κλεμμένα η διοίκηση και οι «εργαζόμενοι» που τα πήραν;
  2. Θα διωχθεί ποινικά η διοίκηση για προκλητική παραβίαση των νόμων;
  3. Θα διωχθεί ο κ. υπουργός ΠΕΚΑ για επιλεκτική εφαρμογή των νόμων, παρατεταμένη ανοχή και ανικανότητα επιβολής των νόμων; Η μη ανανέωση της θητείας δεν είναι τιμωρία, αλλά χάδι.
  4. Ο εκλεκτός κ. Κουβέλης θα κάνει δηλώσεις για τις επιλογές του; Θα σταματήσει να μας επιπλήττει και να μας κάνει μαθήματα ηθικής
  5. Θα μας ενημερώσει κανείς για το θεάρεστο έργο που επιτελεί το ΚΑΠΕ και τη συμβολή του στην αναπτυξιακή πρωτοπάθεια της χώρας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου