Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

«Χωρίς υπαλλήλους οι γραμματείες των Τμημάτων Πληροφορικής και Χημείας» …

«… Χωρίς κανέναν υπάλληλο έχουν μείνει οι γραμματείες των Τμημάτων Πληροφορικής και Χημείας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η απεργιακή επιτροπή εργαζομένων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).
 

Οι εν λόγω γραμματείες, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, εξυπηρετούν αντίστοιχα 2.051 και 1.862 προπτυχιακούς φοιτητές (σε «κανονικά» έτη φοίτησης), 760 και 309 μεταπτυχιακούς και 240 και 130 υποψήφιους διδάκτορες (στοιχεία δημοσιευμένων εκθέσεων εσωτερικής αξιολόγησης).

Τα στοιχεία που παραθέτει η απεργιακή επιτροπή εργαζομένων του ΕΚΠΑ προκύπτουν, όπως εξηγεί, υπολογίζοντας μόνο τους εργαζόμενους που έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης του κλάδου τους και εκείνους που είναι σε αργία εν  αναμονή πειθαρχικού λόγω μη απογραφής, και απολύτως ενδεικτικά - και χωρίς να συνυπολογίζονται οι 498 εργαζόμενοι που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα κατόπιν μοριοδότησης …» (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013).

Πρόκειται για ανακοίνωση της απεργιακής επιτροπής εργαζομένων ΕΚΠΑ και κατά την άποψή μας έχει περιορισμένη αξία και σχεδόν καθόλου σημασία.

Τόσο το πρυτανικό συμβούλιο όσο και οι συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων(;), έπρεπε από την πρώτη στιγμή που τέθηκε το πρόβλημα να επεξεργαστούν ένα νέο σχήμα οργάνωσης των διοικητικών υπηρεσιών των ιδρυμάτων (και εννοούμε όλων των ΑΕΙ) προκειμένου να καταστεί εφικτή η καλή διοίκηση και η προοπτική εξέλιξη των ιδρυμάτων.

Αντ’ αυτών ακούμε όλους τους «αρμοδίους» να επιμένουν στο παλαιό, φθαρμένο, ακατάλληλο και δραματικά έξω από τις σύγχρονες αντιλήψεις μοντέλο διοίκησης (βασισμένο στις τηλεματικές διεργασίες), όπως και τόσα άλλα άλλωστε.

Και φυσικά για τους απολιθωμένους υπάλληλους, τους ρουσφετολογικά προσληφθέντες και τους ανικάνους, το παλιό είναι και το καλό. Τόσο καλό που και σύσσωμη η αντιπολίτευση το ανάγει σε ταμπού και απειλεί θεούς και δαίμονες αν τολμήσει οποιοσδήποτε να του βάλει χέρι.

Εδώ έγκειται και η αξία και η σημασία των νέων Συμβουλίων των Ιδρυμάτων. Πρέπει να υποδείξουν τα σύγχρονα μοντέλα διοίκησης και να δρομολογήσουν διεργασίες επεξεργασίας, αποδοχής και υαλοποιήσεως.

Ο σκυλοκαβγάς δεν βγάζει πουθενά.

Πρέπει  να το καταλάβουν όλοι, ακόμα και η εν υπνώσει Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου