Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Σεβασμό για τις προσπάθειες της Ελλάδας εξέφρασε ο Σόιμπλε ...

«… Το σεβασμό του στις προσπάθειες της Ελλάδας εξέφρασε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας ότι οι επιδόσεις της χώρας μας σε κάποιους τομείς είναι καλύτερες από τους στόχους.



O γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Η Ελλάδα είχε να αντιμετωπίσει τα μεγαλύτερα προβλήματα. Και τα κατάφερε καλύτερα από τους στόχους. Έχουμε κάθε σεβασμό για αυτό. Όταν βλέπει κανείς τι είχαν να αντιμετωπίσουν και στο εσωτερικό πεδίο πρέπει να είναι δίκαιος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η Γερμανία θα παραμείνει αξιόπιστος εταίρος στην Ευρώπη. Δεν χρειάζεται να ανησυχεί κανείς», δήλωσε και επανέλαβε ότι στην χώρα του υπάρχει ευρεία πλειοψηφία για την ευρωπαϊκή πολιτική. «Αν η Ευρώπη δεν πηγαίνει καλά ούτε η Γερμανία θα πηγαίνει καλά», επανέλαβε.


Ξεκαθάρισε τέλος ότι δεν θα ήθελε μια «γερμανική Ευρώπη». Όπως χαρακτηριστικά είπε, «η Ελλάδα είναι πολύ ωραία, η Ιταλία, η Σκανδιναβία το ίδιο» (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013).

Ευχαριστούμε το κ. Σόϊμπλε για την ευγνωμοσύνη του, τα καλά λόγια και τις διευκρινίσεις.

Είναι παράλογο όμως να θέλουμε να δούμε και καμιά επένδυση από τη Γερμανία, όπως κάνει μανιωδώς στην Τουρκία;

Αν δεν αποφασίσει η Γερμανία και οι επιχειρηματίες της να επενδύσουν και στο Νότο δεν πρόκειται να επέλθει ισορροπία στην Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτό προτείνουν πολλοί αναλυτές αλλά οι Γερμανοί προς το παρόν δεν συγκινούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου