Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Δειλή επανεμφάνιση υπαίθριας διαφήμισης …

«… Η τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου έχει ανακηρυχθεί Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στη Μνήμη των Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων.

Στον Πανελλαδικό Σύλλογο «SOS Τροχαία Εγκλήματα» οφείλεται η άμεση κινητοποίηση για την επανεμφάνιση παράνομων υπαίθριων διαφημίσεων που έχουν συνδεθεί με θανάτους συμπολιτών μας και έχουν προκαλέσει την τελεσίδικη καταδίκη ενός πρώην δημάρχου (Αμαρουσίου, του κ. Παναγιώτη Τζανίκου), καθώς θεωρήθηκε υπεύθυνος για τον θάνατο του Γιάννη Σταυρουλάκη το 2005 σε μία από τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες που είχαν κατακλύσει την περιοχή Αμαρουσίου επί δημαρχίας του …» ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΠOΛITIΣMOΣ Hμερομηνία δημοσίευσης: 23-11-13).

Η ιστοσελίδα www.illegalsigns.gov.gr, που  εγκαινιάστηκε τον Απρίλιο του 2010 ως «μέρος των δράσεων των συναρμόδιων υπουργείων για την οδική ασφάλεια, κατόπιν εντολής και με την άμεση επίβλεψη του πρωθυπουργού» και η οποία προβλήθηκε ως «η επίσημη σελίδα της κυβερνητικής δράσης για την αποξήλωση όλων των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων» είναι μια σκέτη απάτη. Εύκολα το καταλαβαίνει κανείς αν την επισκεφτεί και προσπαθήσει να συμβάλλει.

Το άρθρο δίνει ορισμένα στοιχεία που κατά την άποψή μας δεν είναι ακριβή- τουλάχιστον.

Αρκεί επίσης να πάει κανείς προς το αεροδρόμιο για να δει τα τερατώδη ικριώματα των διαφημιστικών πινακίδων να στέκονται στο ύψος τους και να μην μπορεί κανείς να τα αποσυναρμολογήσει ή καλύτερα να τα κατεδαφίσει – ούτε ο Παπαστράτος (βλέπετε το σχετικό άρθρο).

Έχουμε γράψει επ’ αυτού του θέματος στον εκλεκτό – αλλά μάλλον ανύπαρκτο υπουργό κ. Μιχελάκη – αλλά και αυτός απαξιεί να απαντήσει και το κυριότερο να κάνει το καθήκον του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου