Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

ΥΠΕΞ: Προσβολή οι δηλώσεις για μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τέμενος …


Για «προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος εκατομμυρίων Χριστιανών» και για «ενέργειες αναχρονιστικές και ακατανόητες για ένα κράτος που διακηρύσσει ότι επιθυμεί να συμμετάσχει ως πλήρες μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση», έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Κ. Κούτρας, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων περί μετατροπής της Αγίας Σοφιάς σε τέμενος.
Απαντώντας σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση, ο κ. Κούτρας τόνισε ότι:

«Οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων για μετατροπή χριστιανικών Βυζαντινών ναών σε τεμένη, συνιστούν προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος εκατομμυρίων Χριστιανών και είναι ενέργειες αναχρονιστικές και ακατανόητες, για ένα κράτος που διακηρύσσει ότι επιθυμεί να συμμετάσχει ως πλήρες μέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θεμελιώδης αρχή της οποίας είναι ο σεβασμός της θρησκευτικής ελευθερίας».

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «οι χριστιανικοί Βυζαντινοί ναοί αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της παγκόσμιας πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς και οφείλουν να τυγχάνουν του απαραίτητου σεβασμού και προστασίας» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 18 Νοεμβρίου 2013).

Εμείς διαφωνούμε με τις δηλώσεις ΥΠΕΞ.

Η άποψη μας είναι ότι το ΥΠΕΞ πρέπει  να ευχαριστήσει τους Τούρκους φίλους μας που διαχρονικά αναγνωρίζουν ότι δεν διαθέτουν κατάλληλα τεμένη για τα θρησκευτικά τους καθήκοντα και αναγκάζονται να μετατρέπουν τους ιερούς χριστιανικούς ναούς και μάλιστα τους αξιολογότερους.

Η «απόφασή τους αποτελεί τρανή απόδειξη αναγνώρισης της ιερότητας, της σημασίας, της ιστορίας τους και της διαχρονικότητας των χριστιανικών και βυζαντινών μνημείων και του ανώτερου πολιτισμού που βρήκαν δυστυχώς «ετοιμοπαράδοτο» οι Τούρκοι, στα κατακτημένα εδάφη.

Δείτε τι λέγαμε και το 2009 στο http://simpleandclear.blogspot.gr/2009/04/v-behaviorurldefaultvml-o.html .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου