Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Ανοίγει το ΕΜΠ απο Δευτέρα, βολές κατά Πελεγρίνη …

«… Ρωγμές παρουσιάζονται στο μέτωπο πανεπιστημιακών-διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ, που είχε συνταχθεί λόγω της διαθεσιμότητας συνολικά 1.349 διοικητικών υπαλλήλων. Χθες οι διδάσκοντες του ΕΜΠ αποφάσισαν να επιστρέψουν στα μαθήματά τους από τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα να απομακρύνεται ο κίνδυνος απώλειας του εξαμήνου στο ΕΜΠ. Αντίθετα, στο Παν. Αθηνών η κατάσταση είναι θολή, αφού οι διοικητικοί υπάλληλοι συνεχίζουν την απεργία τους, ενώ χθες η συνεδρίαση της Συγκλήτου διεκόπη για μία ακόμη φορά, χωρίς απόφαση. «Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να ανοίξουν τα πανεπιστήμια» διεμήνυσε ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου. Μάλιστα, επιτέθηκε με οξύτητα στον πρύτανη του Παν. Αθηνών Θ. Πελεγρίνη, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την αντίδραση της Συνόδου Πρυτάνεων, που συνήλθε χθες εκτάκτως για το θέμα της διαθεσιμότητας. Στη Σύνοδο εκπρόσωποι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ζήτησαν να ανοίξουν οι σχολές, παρουσιάζοντας το σχετικό κείμενο που έχει συγκεντρώσει πάνω από 22.000 υπογραφές.

Ειδικότερα, στο ΕΜΠ ο σύλλογος διδασκόντων διανύει την όγδοη εβδομάδα απεργίας συμπαράστασης στους διοικητικούς. Στη χθεσινή συνεδρίασή του υπερψηφίστηκε η πρόταση (114 ψήφοι) να ξεκινήσουν τα μαθήματα την Δευτέρα, έναντι της πρότασης (104 ψήφοι) να αναζητηθούν, σε συνεννόηση με τους διοικητικούς, τρόποι επανέναρξης των μαθημάτων. Οι διοικητικοί του ΕΜΠ, που βρίσκονται στην ένατη εβδομάδα απεργίας, θα συνεδριάσουν την Παρασκευή για την πορεία της κινητοποίησής τους.

Στο Παν. Αθηνών η συνεδρίαση της Συγκλήτου διεκόπη από φοιτητές αριστερών παρατάξεων. Ο πρόεδρος του Νομικού Τμήματος Θ. Φορτσάκης ζήτησε να απομακρυνθούν οι φοιτητές αφού τους επισημανθεί ότι υποπίπτουν σε πειθαρχικά παραπτώματα, ενώ ο κ. Πελεγρίνης εξέλαβε την επίκληση του κ. Φορτσάκη ως πρόταση για πρόσκληση της Αστυνομίας και τον ρώτησε εάν το επιθυμεί. Ο κ. Φορτσάκης απάντησε αρνητικά. Από την άλλη, ο κ. Φορτσάκης πρότεινε την παρέμβαση του Α. Σαμαρά. «Ωρίμασε η στιγμή να ορίσει ο πρωθυπουργός διαμεσολαβητή, στον οποίο θα ανατεθεί να εξεύρει σε σύντομη προθεσμία συγκεκριμένη λύση» σημειώνει σε κείμενο προς συλλογή υπογραφών …» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 6 Νοεμβρίου 2013).

Τα παιδία παίζει!

Και οι Νόμοι κκ. αρμόδιοι και εντεταλμένοι κάθε κατηγορίας; Και κα Δικαιοσύνη;

Όλοι κουφοί, τυφλοί, μουγγοί.

Η ελληνική ηγεσία του 2013.

Μήπως η Τρόικα και η Ομάδα Δράσης και οι ειδικοί όλων των χωρών της ΕΕ που θέλουν να μας μάθουν γράμματα, θα μπορούσαν να επιβάλλουν στους πολιτικούς και όλα τα εκλεκτά μέλη του συστήματος τη λογική;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου