Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Βουλή: Μειωμένοι οι μισθοί των υπαλλήλων, αυξημένες οι βουλευτικές αποζημιώσεις …

«… Μειωμένος κατά 6.853.000 ευρώ, σε σύγκριση με αυτόν του τρέχοντος έτους, είναι ο Προϋπολογισμός της Βουλής που κατατίθεται προς έγκριση από την Ολομέλεια την ερχόμενη Δευτέρα. Από την προσεκτική μελέτη των πιστώσεων προκύπτει ότι οι περικοπές, βάσει των οποίων επιτεύχθηκε η προαναφερθείσα μείωση, προέρχονται σε συντριπτικό ποσοστό από τις αποδοχές των υπαλλήλων του Κοινοβουλίου και σε μικρότερο από μειώσεις σε λειτουργικά έσοδα. Εκείνο το οποίο, ωστόσο, προκαλεί εντύπωση είναι ότι αποτυπώνονται ορισμένες «αυξήσεις» σε πιστώσεις οι οποίες έχουν σχέση με τους βουλευτές. 

Στον αντίποδα, μεγάλες μειώσεις καταγράφονται ως προς τις αποδοχές των τακτικών και ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπαλλήλων (μείον 6,1 εκατ. ευρώ), στις υπερωρίες υπαλλήλων, στρατιωτικών και αστυνομικών (μείον 4,8 εκατ.), καθώς και στα έξοδα κίνησης που λαμβάνουν (μείον 6,2 εκατ.). Συνολικά, για το 2014 ο προϋπολογισμός της Βουλής ανέρχεται στα 141.898.000 ευρώ, δηλ. σχεδόν όσο προβλέπεται (142 εκατ.) από το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2014 - 2017. Σύμφωνα, τέλος, με την επίσημη ενημέρωση, στις 31/5/2013 στο Κοινοβούλιο εργάζονταν 1.393 άτομα ως προσωπικό: 593 μόνιμοι, 609 ιδιωτικού δικαίου, 72 ειδικοί φρουροί και 119 μετακλητοί. Το Οργανόγραμμα προβλέπει πως μπορούν να εργάζονται 1.846 …» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 16 Νοεμβρίου 2013).

Πρέπει να διηθούν τα αναλυτικά στοιχεία μισθοδοσίας των υπαλλήλων. Τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν δεν δίνουν την πραγματική εικόνα των μισθών των υπαλλήλων. Και ιδιαιτέρα των κυρίων που κουβαλούν αενάως το ποτήρι με το νερό προς χάριν των βραχύτατων και συχνότατα κενολόγων ομιλητών, που σπανίως το χρησιμοποιούν.

Ντροπή και ξευτίλα άρχοντες του σκότους και της συσκότισης.

ΥΓ: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ δημοσιεύει και μια εικόνα μιας κατάμεστης αίθουσας της Βουλής. Πρέπει  να δημοσιεύονται με μεγάλη συχνότητα εικόνες της συνήθως άδειας αίθουσας της Ολομέλειας με πέντε-έξι βουλευτές παρόντες και συνήθως ένα άσχετο ή και βαριεστημένο μέλος της κυβέρνησης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου