Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Παρουσία εισαγγελέα για να απευθύνει συστάσεις ζήτησε η ΓΑΔΑ …

«… Ανώτερες  δικαστικές πηγές αναφέρουν πως αργά χθες η ΓΑΔΑ απηύθυνε αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για την παρουσία εισαγγελέα σε επιχείρηση εκκένωσης του δημόσιου κτηρίου της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στην Αγία Παρασκευή. 

Παρουσία του Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Γκίζη έγινε η επιχείρηση εκκένωσης της ΕΡΤ από την αστυνομία τα ξημερώματα.

Ανώτερες  δικαστικές πηγές αναφέρουν πως αργά χθες η ΓΑΔΑ απηύθυνε αίτημα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και την προϊσταμένη της Παναγιώτα Φάκου, για την παρουσία εισαγγελέα σε επιχείρηση εκκένωσης του δημόσιου κτηρίου της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στην Αγία Παρασκευή.

Η διαδικασία δεν ήταν στα πλαίσια του Αυτοφώρου που αφορά το ποινικό αδίκημα της κατάληψης δημοσίου κτηρίου (334 παρ 3 ΠΚ) αλλά επιλέχθηκε ο δρόμος της «υποβολής συστάσεων προς τους εργαζόμενους» για να αποχωρήσουν από το κτήριο.

Δηλαδή ο εισαγγελέας παρίστατο στο χώρο ουσιαστικά ως «διαπραγματευτής» για να αποχωρήσουν οι εργαζόμενοι στα πλαίσια του άρθρου 24 παρ.4 του νόμου 1756/88 περί κανονισμού δικαστηρίων.

Η εφαρμογή αυτών των διατάξεων επιλέχθηκε -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- για να μην ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία , ούτε να σχηματιστεί ποινική δικογραφία για αδικήματα που σχετίζονται με την κατάληψη δημοσίου χώρου. Γι’ αυτό δεν υπήρξαν και συλλήψεις εργαζομένων …» (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Πέμπτη, 07 Νοεμβρίου 2013).

Και εμείς ως πολίτες τι πρέπει  να καταλάβουμε;Προφανώς ότι κανείς δεν κατέλαβε παρανόμως τα κτήρια, κανείς δεν είναι υπόλογος, και κανείς δεν έχει την παραμικρή ευθύνη για οτιδήποτε!  

Προφανώς ότι η κυβέρνηση και η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη εφαρμόζουν τους νόμους όπως θέλουν (για να χρησιμοποιήσουμε μια ήπια έκφραση) και ποσώς τους ενδιαφέρει η νομιμότητα. Αρκεί να εξελιχθούν όλα μάλλον εύκολα για τους αρμοδίους.

Έτσι δεν είναι κύριοι ηγέτες;

Αλλά αυτά δεν συνιστούν ευνομούμενο κράτος, αλλά γειτονιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου