Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Κέντρα ερευνών (Κύριο Άρθρο ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 24 Δεκεμβρίου 2013) …

Νομοσχέδιο για τη δημιουργία ερευνητικών κέντρων σε κάθε περιφέρεια ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας. Το κίνητρο ξεκινάει από την Ευρωπαϊκή Ενωση, που θέλει να αποκεντρώσει τη χρηματοδότηση της έρευνας από το ΕΣΠΑ, αλλά επειδή εδώ είναι Ελλάδα, ας ελπίσουμε ότι τα ερευνητικά αυτά κέντρα δεν θα μεταβληθούν σε κέντρα κατασπατάλησης κοινοτικών κονδυλίων μέσω ημετέρων σε... ημετέρους. Το ζητούμενο, λοιπόν, είναι τα κέντρα αυτά να επεξεργάζονται ρεαλιστικές ιδέες δραστηριοτήτων και ανάπτυξης με προδιαγραφές υλοποίησης, προσαρμοσμένες στις δυνατότητες που προσφέρει η περιφέρεια. Και ακόμη, να στελεχωθούν αξιοκρατικά, αλλά και να ελέγχονται από κάποια κεντρική αρχή, κατά το δυνατόν ανεξάρτητη, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα του παρελθόντος που όλοι γνωρίζουμε.

Ο θλιβερός αυτός κυριούλης που έχει εγκατασταθεί στο υπουργείο (κατ΄ ευφημισμό) Παιδείας, πρέπει  να εκπαραθυρωθεί τώρα, πριν θρηνήσει η ελληνική κοινωνία και άλλα θύματα, μετά τον ενταφιασμό των ΑΕΙ.

Η έρευνα δεν αναπτύσσεται εκ του μηδενός και μάλιστα δια χειρών φαύλων και ανικάνων κυβερνώντων.

Η έρευνα θα αναπτυχθεί και θα αποδώσει δημιουργώντας κέντρα αριστείας (βλέπετε http://simpleandclear.blogspot.gr/2008/05/blog-post_28.html και  http://simpleandclear.blogspot.gr/2009/02/blog-post_27.html ,http://simpleandclear.blogspot.gr/2013/07/blog-post_28.html  )  και επενδύοντας σε ικανούς και αποδεδειγμένα καινοτόμους επιστήμονες και τομείς. Λογικά θα πρέπει να αναζητηθούν συνεργασίες με κέντρα αριστείας του εξωτερικού, όπως έχει γίνει και με τις πηγές χρηματοδότησης – αυτό που κρατά σήμερα εν ζωή την οποιαδήποτε ερευνητική δραστηριότητα επιπέδου στη δύσμοιρη Ελλάδα.

Κάνουμε λάθος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου