Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Γ. Σγουρός - Γ. Μανιάτης: Πρέπει να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για τα επικίνδυνα ιατρικά απόβλητα …

«… Στην αναγκαιότητα εντατικοποίησης των ελέγχων των συναρμόδιων υπηρεσιών σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των επικινδύνων ιατρικών αποβλήτων για την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος συμφώνησε ο πρόεδρος τους ΕΔΣΝΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός και ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, μετά το περιστατικό απόρριψης νοσοκομειακών απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής.  
Στιγμιτότυπο από τον ΧΥΤΑ Φυλής.
Ειδικότερα όπως διαπιστώθηκε από μακροσκοπικούς ελέγχους που έγιναν στο ημερήσιο μέτωπο, ένα δημοτικό απορριμματοφόρο και ένα ιδιωτικό όχημα μεταφοράς επιχείρησαν να απορρίψουν περίπου οκτώ τόνους νοσοκομειακών απορριμμάτων (σακούλες με ορούς, σωληνάκια, γάζες, πανιά από χειρουργείο, σύριγγες κλπ.).

Τα απόβλητα οδηγήθηκαν κατόπιν εντολής της Εισαγγελίας Περιβάλλοντος στον Αποτεφρωτήρα Επικινδύνων Ιατρικών Απορριμμάτων του ΕΔΣΝΑ. Τα οχήματα κατασχέθηκαν, οι οδηγοί συνελήφθησαν και ακολουθείται η διαδικασία του αυτοφώρου …» (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013).

Μάλλον αστείο φαίνεται ότι συνελήφθηκαν πρώτα από όλους οι οδηγοί των οχημάτων (χωρίς βέβαια να αποκλείεται ότι και αυτοί ήταν στο κόλπο).

Εμείς κκ. εισαγγελείς και κκ. αστυνομικοί θα συλλαμβάναμε τους υπευθύνους των νοσοκομείων και τους αρμόδιους υπαλλήλους της περιφέρεις για εγκληματικές ενέργειες, παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση και έκθεση των πολιτών -  συμπεριλαμβανομένων των οδηγών των οχημάτων και των εργαζομένων στο ΧΥΤΑ - σε κίνδυνο.

Μετά θα ερευνούσαμε και τις ευθύνες και όλων των ανωτέρων κλιμακίων μέχρι τον κ. περιφερειάρχη και το κ. υπουργό.

Αναμένουμε.

1 σχόλιο:

  1. Το σείριαλ συνεχίζεται:

    ... Επικίνδυνα νοσοκομειακά απόβλητα στον ΧΥΤΑ Φυλής
    Ανακαλύφθηκαν 15 κοντέινερ με επικίνδυνα νοσοκομειακά απόβλητα καθ’οδόν για τον ΧΥΤΑ. Τα νοσοκομεία διέταξαν την αποτέφρωση των σκουπιδιών. Διώξεις σε βάρος αντιδημάρχων Καθαριότητας ... (βλέπετε http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_18/12/2013_532757 ).

    Ξεχαρβαλωμένη χώρα της άγνοιας και της αρπαχτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή