Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

Ενα επιτυχημένο πείραμα συγχώνευσης το Εθνικό Σύστημα Υποδομών Ποιότητας …

«… Με βασικές προτεραιότητες την εξοικονόμηση πόρων και την αύξηση των εσόδων του, ώστε ο Οργανισμός να επιβαρύνει όσον το δυνατό λιγότερο το Δημόσιο, αλλά και την επέκτασή του σε νέες αγορές κινείται η νέα διοίκηση του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας (ΕΣΥΠ). Είναι σημαντικό ένας δημόσιος Οργανισμός να έχει μειώσει τόσο πολύ το έλλειμμά του, τονίζει ο επικεφαλής του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας, Αγγελος Τόλκας.

Πρόκειται για τον Οργανισμό ο οποίος, όπως αναφέρει μιλώντας στη «Ν» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός του, Aγγελος Τόλκας, προήλθε από τη συγχώνευση του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης (ΕΛΟΤ), του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ) και του Εθνικού Ινστιτούτου Μετρολογίας (ΕΙΜ) …» (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013).

Παχιά λόγια και μηδενικό αποτέλεσμα.

Όταν δε ακούμε για ποιότητα στην Ελλάδα αγανακτούμε και θέλουμε τρίψουμε τη μούρη όλων αυτών των αθλίων αρμόδιων στις ελληνικές χωματερές που βρίσκονται παντού.

Είχαμε ξεκινήσει να γράφουμε για το γεγονός ότι  «Η Ελλάδα έχει πάρει διαζύγιο από την ποιότητα …», αρχίζοντας κάπως έτσι:

«… Βλέπουμε στην τιβί εικόνες από ευρωπαϊκές πόλεις και χωριά και ζηλεύουμε. Σωστές και σίγουρες κατασκευές, πεζοδρόμια για πεζούς και όχι για γαϊδούρια, δρόμοι χωρίς λακκούβες, φρεάτια στις θέσεις τους και όχι πάνω ή κάτω από το οδόστρωμα, λουλούδια και φυτά σε εξαιρετική κατάσταση με τη σφραγίδα της φροντίδας και της επαγγελματικής προσοχής,  σπίτια περιποιημένα από στοργικά χέρια και αισθητικά μάτια, δημόσιοι χώροι απαστράπτοντες, πουθενά σκουπίδια και άχρηστα αντικείμενα, πουθενά κάδοι και σακούλες σκουπιδιών – πράγμα που δηλώνει αποκομιδή και φροντίδα συγκεκριμένες ημέρες και ώρες δηλαδή πρόγραμμα - πουθενά λίγδα κάτω, δίπλα και πέριξ των καλαθιών αχρήστων (για τα οποία είναι διάσημη η Αθήνα και  ολόκληρη η Ελλάδα), πουθενά δρόμοι και πεζοδρόμια μαρκαρισμένοι με διαδρομές συρόμενων σακουλών σκουπιδιών γεμάτες μισογεμάτα ποτήρια καφέ που σύρουν οι θαυμάσιοι εργαζόμενοι, αντί να τις σηκώνουν (ανθιστάμενοι έτσι στους άλλους πολίτες) ..».

Το αφιερώνουμε στο Εθνικό Σύστημα Υποδομών Ποιότητας,  τον κ. Άγγελο Τόλκα, σε όλους τους αρμοδίους και τη κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου