Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Αφιερωμένο εξαιρετικά …


Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ…

Δεν φωνάζει, μόνο αγωνίζεται, του κ. Ηλία Μαγκλίνη (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 22 Δεκεμβρίου 2013).

Ήταν πολλοί, πάρα πολλοί, οι άγνωστοι, ανώνυμοι Έλληνες πολίτες που υπέφεραν και αυτή τη χρονιά εξαιτίας της οικονομικής –μα και πολιτικής, κοινωνικής εντέλει– κρίσης που μαστίζει τη χώρα. Ήταν επίσης πολλοί εκείνοι οι ανώνυμοι Έλληνες που για μια ακόμη χρονιά, προσπάθησαν με όλες τους τις δυνάμεις να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους απέναντι στις δυσκολίες.

Τιμώντας αυτόν τον «ανώνυμο Έλληνα» που δίνει μια καθημερινή, άνιση μάχη (ο καθένας από το δικό του πόστο, στον χώρο και τον χρόνο που του αναλογεί), θα λέγαμε πως είτε με μνημόνιο είτε χωρίς μνημόνιο, είτε υπό κρίση είτε δίχως κρίση, ο ανώνυμος αυτός πολίτης παραμένει σταθερός στην ακεραιότητα, την εντιμότητα, τη νηφαλιότητα, στον τρόπο με τον οποίο βλέπει τα πράγματα, τη σχέση του με το Δημόσιο και με τους συνανθρώπους του. Είναι ο Έλληνας τον οποίο χαρακτηρίζει μια εσωτερική στερεότητα η οποία, πάνω απ’ όλα, έχει να κάνει με τον ίδιο προσωπικά.

Αναπροσαρμόζεται, ζορίζεται, πιέζεται, αγωνιά και περνά νύχτες ξάγρυπνες, δεν είναι ούτε άκαμπτος ούτε παθητικός απέναντι στις καταστάσεις, ωστόσο δεν παρεκκλίνει από τη βαθύτερη ουσία των αρχών που διέπουν τον αγώνα του.

Όταν έχουμε πολλά τέτοια παραδείγματα ατόμων, κάποιοι μιλούν ακόμα και για «εθνική συνείδηση». Μυστήριο πράγμα αυτή η εθνική συνείδηση: ενδεχομένως να είναι αυτό που συμβαίνει όταν σε ορισμένες περιόδους αυτές οι προσωπικές επιλογές, τα αισθήματα και οι πεποιθήσεις συντονίζονται, τρόπον τινά, με μια ιδεολογία ή με έναν συλλογικό μύθο. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο ανώνυμος Έλληνας που αγωνίζεται σήμερα είναι εκείνος που διατηρεί την ίδια εκείνη στάση που είχε προτού η οικονομική κρίση χτυπήσει την πόρτα του. Μπορεί να μη φαίνεται διότι δεν φωνασκεί, δεν κηρύττει, δεν δείχνει με το δάχτυλο, δεν θρηνωδεί και δεν αυτομαστιγώνεται, αλλά είναι εδώ, ανάμεσά μας, και με τον τρόπο του δείχνει τον δρόμο: δρα, αγωνίζεται, εργάζεται.

Χ Ρ Ο Ν Ι Α  Π Ο Λ Λ Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου