Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Τεκμηρίωσε την ύπαρξη του Ελληνισμού στην Κεντρική Ασία …

Διαβάσαμε στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΠOΛITIΣMOΣ  Ημερομηνία δημοσίευσης: 25-12-13, http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_civ_2_25/12/2013_544188 :

«… ΑΠΩΛΕΙΑ. Καμιά φορά οι ψηφίδες της μοίρας ταιριάζουν απόλυτα, σαν να ήταν όλα προσχεδιασμένα. Ο Βίκτωρ Σαρηγιαννίδης, που έφυγε χθες από τη ζωή στη Μόσχα, γεννημένος στην Τασκένδη από Έλληνες γονείς, άξιο τέκνο της ποντιακής διασποράς, ήταν ο αρχαιολόγος που τεκμηρίωσε με τις ανασκαφές του την τεράστια ακτινοβολία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στη Μαύρη Θάλασσα και κυρίως στην Κεντρική Ασία. Με ακατάβλητη αφοσίωση στη δουλειά του απέδειξε ότι ο Ελληνισμός εξαπλώθηκε στην Ανατολή 1.500 χρόνια πριν από την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ερεύνησε σημαντικές περιοχές του Ουζμπεκιστάν, Τουρκμενιστάν και Αφγανιστάν, συνέδεσε το όνομά του με τη Βακτριανή και τη Μαργιανή, έφερε στο φως τη Βασιλική Νεκρόπολη Τιλλιά Τεπέ (1ος μ.Χ. αιώνας), όπου βρέθηκαν περισσότερα από 20.000 χρυσά αντικείμενα. Ένα εύρημα που θεωρήθηκε «η ανακάλυψη του αιώνα», διότι άνοιξε νέους δρόμους στις πεποιθήσεις μας για την περιοχή.

Γεννήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 1929 στην Τασκένδη. Το 1952 αποφοίτησε από το Κρατικό Πανεπιστήμιο Κεντρικής Ασίας και το 1961 έλαβε Master Αρχαιολογίας Εγγύς και Μέσης Ανατολής από το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας της Μόσχας. Το 1975 ανακηρύχθηκε διδάκτωρ της Ιστορικής Επιστήμης της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών. Από το 1955 εργαζόταν στο Ινστιτούτο Αρχαιολογίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών στη Μόσχα. Ηταν επίτιμο μέλος της Ελληνικής Ανθρωπολογικής Εταιρείας, μέλος της Αμερικανικής Εταιρείας Επιστημών (Ν.Υ.) και ισότιμο μέλος της Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων Ρωσίας.

Ο Σαρηγιαννίδης ήταν πολυγραφότατος και το έργο του είχε αναγνωριστεί παγκοσμίως …».

Άνθρωποι σαν το Σαρηγιαννίδη μας κάνουν υπερήφανους που είμαστε Έλληνες. 

Γαίαν έχοι ελαφράν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου