Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος …

«… Το [Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος] που ξεκίνησε την πορεία του πριν από περίπου ένα μήνα, συνεχίζεται δυναμικά στην κεντρική βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων με πλήθος εκδηλώσεων που συνδυάζουν δράσεις αφιερωμένες στη δύναμη του λόγου, τη δημιουργία της τέχνης και την ομορφιά του αστικού πράσινου τοπίου. 
Το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, με αφετηρία την κεντρική είσοδο του Εθνικού Κήπου, οι κάτοικοι της Αθήνας, με την καθοδήγηση της WWF, θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους πράσινους χώρους της πρωτεύουσας και να καταγράψουν την κατάστασή τους, αλλά και να λάβουν μέρος σε ένα πρωτότυπο κυνήγι θησαυρού για ενήλικες και οικογένειες στον Εθνικό Κήπο, ανακαλύπτοντας ότι τα πάρκα της πόλης αποτελούν ελεύθερους χώρους δημιουργικότητας και ψυχαγωγίας. Παράλληλα, την ίδια ημέρα, οι καλλιτέχνες Μάγια Ανδρέου, Έφη Λογγίνου, Ιωάννα Παππά, Κωνσταντίνος Τζούμας και Μαριέττα Φαφούτη, θα υποδεχτούν το κοινό στην κεντρική βιβλιοθήκη του Δήμου Αθηναίων για να διαβάσουν αποσπάσματα από τα αγαπημένα τους βιβλία και να έρθουν σε έναν ανοιχτό διάλογο με τους παρευρισκομένους σχετικά με την τέχνη και τη θέση της στην κοινωνία. Μαζί τους θα διαβάσουν οι κ.κ. Γιάννης Τροχόπουλος (Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος του ΚΠΙΣΝ) και Σταύρος Ζουμπουλάκης (Πρόεδρος Εφορευτικού Συμβουλίου ΕΒΕ) …».

Πράγματι, υπάρχουν Έλληνες που πολεμούν και δημιουργούν και δεν περιορίζονται σε θρήνους και οιμωγές.

Μας κίνησε το ενδιαφέρον η περικοπή του άρθρου που αναφέρεται στους «πράσινους χώρους της πρωτεύουσας».

Μας πιάνει όμως το παράπονο γιατί δεν υπάρχει σε κανένα σχεδιασμό αρμοδίων ή πρωτοβουλιών πολιτών και ιδρυμάτων τόσο το ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΠΑΡΚΟ ΑΘΗΝΩΝ (βλέπετε http://asclepieion.mpl.uoa.gr/parko/), όσο και το ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΒΡΑΥΡΩΝΟΣ (βλέπετε http://asclepieionpark.med.uoa.gr/AttikoParkoVravronas/). Και για τα δύο έχουμε απευθυνθεί σε όλους τους αρμοδίους και φορείς με σχετικές δυνατότητες – περισσότερες της μιας φορές - αλλά κανείς δεν δείχνει ενδιαφέρον και κανείς δεν δίνει συγκεκριμένη απάντηση.

Ίσως υπάρχουν υπόγεια ρεύματα και συμφέροντα που εμείς αγνοούμε και δεν αντιλαμβανόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου