Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Τι δεν είπαν στο κ. πρωθυπουργό οι ιατροί του ΠΙΣ …

Διαβάζοντας το άρθρο «Από την κούνια μέχρι τον τάφο με την επετηρίδα;», του κ. Διομήδη Σπινέλλη (ο κ. Διομήδης Σπινέλλης είναι καθηγητής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών) (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ MONIMEΣ ΣTHΛEΣ, Hμερομηνία δημοσίευσης: 15-12-13), μας ήρθε στο νου η συνάντηση του κ. πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους του ΠΙΣ, με επικεφαλής τον πολύ κ. Πατούλη.

Ανατρέχοντας στην είδηση «Παράθυρο εκτόνωσης με τους γιατρούς» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠOΛITIKH, Ημερομηνία δημοσίευσης: 17-12-13), διαπιστώσαμε ότι το ενδιαφέρον των ιατρών εστιάζεται στα εργασιακά τους και δεν τους απασχολεί καθόλου η καθημερινότητα των ασθενών και των πολιτών (αν καταλαβαίνουν οι κκ. ιατροί ότι το αντικείμενό τους είναι η Υγεία και όχι αποκλειστικά η ασθένεια).

Θέτουμε εμείς λοιπόν αντί των ιατρών, τα εξής τρία θέματα, που έχουν απασχολήσει επανειλημμένως την ελληνική κοινωνία, αλλά ποτέ δεν βρήκαν ενδεδειγμένη λύση.
  1. Σε ποια  άλλη χώρα της ΕΕ, οι απόφοιτοι των Ιατρικών Σχολών, θεωρούνται κατάλληλοι χωρίς εξετάσεις, να εξασκήσουν το ιατρικό επάγγελμα, αμέσως μόλις αποκτήσουν το πτυχίο τους;
  2. Σε ποια άλλη χώρα οι ιατρικοί φάκελοι των ασθενών είναι σε «προφορική μορφή», πράγμα που αποτελεί διεθνή πατέντα;
  3. Σε ποια άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως η τηλεματική είναι ουσιαστικά  εξοστρακισμένη  από όλες τις διεργασίες και διαδικασίες παροχής υπηρεσιών Υγείας
Ελπίζουμε ότι η μεταρρύθμιση θα θελήσει να κάνει πράγματι μεταρρυθμιστικό έργο και να μην καταδικάσει την Ελλάδα να παραμείνει στις πρακτικές του 20ου αιώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου