Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Οι αναφορές στον Jared Diamond …



Λέει χαρακτηριστικά:  «… Στις συζητήσεις που γίνονται με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στη χώρα, συχνά πυκνά κάποιος θα βρεθεί να υπενθυμίσει το τελικό συμπέρασμα της «Κατάρρευσης», του Αμερικανού Jared Diamond. Μια κοινωνία μπορεί να οδηγηθεί στην καταστροφή, έγραφε, επειδή
(α) δεν κατάφερε να ανιχνεύσει έγκαιρα το πρόβλημα που κυοφορείτο στα σπλάγχνα της,
(β) δεν κατάφερε να το κατανοήσει όταν εμφανίστηκε,
(γ) δεν κατέβαλε προσπάθεια να το λύσει όταν τελικά το κατανόησε και
(δ) τελικά, όταν αποφάσισε να κάνει κάτι, το έκανε μίζερα και καθυστερημένα.
Ετσι, τελικά, κατέρρευσε. Οι αναφορές στον Diamond συνδέονται συνήθως με την εκτίμηση ότι η χώρα έχει διατρέξει τα πρώτα τρία στάδια κι έχει εισέλθει στο τέταρτο, τελευταίο …».

Αυτά βέβαια πρέπει να τα διαβάζουν οι πολιτικοί και ιδιαίτερα η κυβέρνηση.

Αναγνωρίζουμε επίσης - όπως πολλές φορές στο παρελθόν έχουμε επισημάνει – ότι είναι εντελώς άλλο πράγμα να σχολιάζεις και άλλο να κυβερνάς.

Ωστόσο κάποιος σημαντικός πολιτικός θα έπρεπε να έχει παρουσιάσει ήδη σημαντικό εκσυγχρονιστικό έργο. Αλλά δεν το βλέπουμε. Και μην μας λένε συνεχώς ότι τα πράγματα θέλουν χρόνο για να δείξουν το καλό εαυτό τους.

Η γιαγιά μου έπρεπε να αποφασίσει σήμερα για το πώς θα τα φέρει βόλτα και για το αύριο και το μέλλον, με ότι είχε διαθέσιμο και ότι μπορούσε η ίδια να παράγει.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και μάλιστα δυσβάσταχτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου