Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Tο Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone επεκτάθηκε σε 100 περιοχές σε όλη την Ελλάδα …

• Το Πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών
• Αξιοποιεί την τεχνολογία της κινητής επικοινωνίας και στηρίζει τους κατοίκους απομακρυσμένων και ακριτικών περιοχών στον τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και προληπτικής ιατρικής
• Υπερτριπλασιάστηκε ο αριθμός των περιοχών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής Vodafone, το οποίο υλοποιείται για 8η συνεχή χρονιά, επεκτάθηκε και πλέον εφαρμόζεται σε 100 απομακρυσμένες και ακριτικές περιοχές σε όλη τη χώρα, από την Ορεστιάδα έως τη Γαύδο …» (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2013).

Χαιρόμαστε για το πρόγραμμα και ελπίζουμε  στην αποφασιστικότητα όλων των συντελεστών να το λειτουργούν αποτελεσματικά και προς όφελος των πολιτών.

Το δημόσιο Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής ξεκίνησε το 1989 και είχε πολύ θετικά αποτελέσματα. Η Ελλάδα από τότε και για την επόμενη δεκαετία επικεντρώθηκε στη διαμόρφωση υπηρεσιών προς τους πολίτες και τους αγροτικούς ιατρούς, με μότο «μεταφέρουμε πρώτα τις πληροφορίες, μετά τους ασθενείς αν είναι απαραίτητο».

Επί κεφαλής της προσπάθειας ήταν το Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο τότε επίκουρος καθηγητής Δημήτριος Σωτηρίου.

Ωστόσο το πρόγραμμα πολεμήθηκε ανηλεώς από τους κκ. καθηγητές και τους ιατρούς και εν τέλει κατέρρευσε, όπως όλα τα καλά πράγματα στην Ελλάδα (δείτε αν ενδιαφέρεστε και τις αναρτήσεις  http://simpleandclear.blogspot.gr/2011/01/blog-post_6190.html και http://simpleandclear.blogspot.gr/2008/11/blog-post_9443.html ) .

Τα χρόνια όμως περνούν και κάποιο άλλοι πολίτες, επιστήμονες και παράγοντες επανέρχονται και επαναλαμβάνουν τα βήματα.

Είναι Ηλίου φαεινότερο ότι η τηλεϊατρική θα ενταχθεί στην καθημερινότητα των συστημάτων υγείας, όπως είχαμε προβλέψει από το 1989.

Ελπίζουμε  ότι η στρατηγική του υπουργείου για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας που εξαγγέλλεται, αλλά τροποποιείται καθημερινά, δεν θα ξεχάσει και τη Τηλεϊατρική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου