Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για το ΠΕΔΥ - Αντιδρά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος …

«… Tο Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ) θα είναι στο εξής η ραχοκοκαλιά του ΕΣΥ και θα έχει ως στόχο την καλύτερη πρόσβαση των πολιτών στην Υγεία, όπως αναφέρεται και στην εισαγωγική έκθεση του νέου νομοσχεδίου που δόθηκε αργά τη νύχτα σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή.

Τη σφοδρή αντίδρασή του στις προβλέψεις του νομοσχεδίου για την πρωτοβάθμια υγεία, εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μ. Βλασταράκος.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του,"το νέο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΕΔΥ) βάζει την ταφόπλακα στη Δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η ατελής και πρόχειρη κατάρτισή του δεν προωθεί την ισότιμη, καθολική και δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στο σύστημα Υγείας, ενώ διαφαίνεται ξεκάθαρα ο στόχος της απόλυσης των υπηρετούντων ιατρών στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ. Ο πολίτης θα πληρώνει στο εφεξής επιπλέον χαράτσια για να βρει τον ιατρό του, να πάρει το φάρμακό του και να κάνει την εξέτασή του με τις μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις Υγείας να εκμεταλλεύονται την πλήρη αποδόμηση του υφιστάμενου συστήματος Υγείας, ενώ η ένταξη συναδέλφων στον κλάδο ιατρών ΕΣΥ μετά την πάροδο των οκτώ μηνών δημιουργεί συνθήκες απομάκρυνσης από το σύστημα».

Τέλος, ο ΠΙΣ καλεί για μία ακόμη φορά την κυβέρνηση «πριν από οποιαδήποτε προώθηση πρότασης στη Βουλή να συνεργαστεί με όλους τους θεσμικούς φορείς για να προωθηθεί ένα Νομοσχέδιο Υγείας ουσιαστικό και σύγχρονο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών και στην ευπρεπή λειτουργία και τα εργασιακά δικαιώματα των ιατρών» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 11 Ιανουαρίου 2014).

Δεν περιμέναμε καμιά άλλη αντίδραση από το περίφημο ΠΙΣ ή τις παραφυάδες αυτού.

Ας αφήσουν τους κλαυθμούς οι κκ. του ΠΙΣ και οι άλλοι συνδικαλιστάδες και ας επιτρέψουν – επί τέλους - στους πολίτες να αποφασίσουν τι είναι προς το συμφέρον τους και αν θα έχουν καλύτερες υπηρεσίες Υγείας.

Άλλωστε αφού αυτοί οι κύριοι του ΠΙΣ γνωρίζουν την αλήθεια και τι εξυπηρετεί το συμφέρον των πολιτών, άντε και των γιατρών, ας διατυπώσουν τις απόψεις τους με τη μορφή σχεδίου νόμου και ας το δημοσιοποιήσουν. Έτσι οι πολίτες και θα έχουν έγκυρη ενημέρωση και θα αποδώσουν εύσημα, αν διαπιστωθεί η ανωτερότητα των δικών τους προτάσεων.

Έτσι απλά και κατανοητά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου