Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΟΛΜΕ: Ανεπίτρεπτες οι εκπαιδευτικές αλλαγές με βάση τα επιχειρηματικά συμφέροντα …

«… Κατά της «λευκής εβδομάδας» -που συνεπάγεται ολιγοήμερο κλείσιμο των σχολείων μετά την Καθαρά Δευτέρα- τάσσεται ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης, υποστηρίζοντας ότι «ανάρμοστο και ανεπίτρεπτο οι όποιες αποφάσεις για τις σχολικές εκδρομές να καθορίζονται από προτάσεις προς όφελος των ξενοδόχων».  

«Το να γίνεται μια εκπαιδευτική αλλαγή με βάση τα επιχειρηματικά συμφέροντα είναι πρωτοφανές. Είναι άλλο πράγμα το πώς θα οργανώνονται οι εκδρομές, πώς θα συνδέονται με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και πώς θα συμβάλει η Πολιτεία να συμμετέχουν όλα τα παιδιά σε αυτές και άλλο να κλείνουν τα σχολεία για να πηγαίνουν (εκδρομές) τα παιδιά με τις οικογένειές τους, όπως έχει διατυπωθεί στο σχετικό αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων, προκειμένου όπως διατείνονται να πηγαίνουν όλοι φθηνές οικογενειακές διακοπές π.χ. για σκι», ανέφερε χαρακτηριστικά …» (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, 14 Ιανουάριου 2014).


Και πάλι στο προσκήνιο οι απαράδεκτες τακτικές των εκπροσώπων των ειδικών συμφερόντων εις βάρος της εκπαίδευσης.

Περιμέναμε, με αφορμή την πρόταση  των ξενοδόχων - εφόσον όλοι οι αρμόδιοι δεν ασχολούνται και καθεύδουν - και το υπουργείο και οι εκπρόσωποι των καθηγητών και δασκάλων και οι γονείς, να παραπέμψουν το θέμα σε παιδαγωγούς προκειμένου να συζητήσουν δημοσίως και τελικώς να αποφανθούν για τη καλύτερη κατανομή εντός του έτους των σχολικών διακοπών, προς όφελος των παιδιών . Αυτό είναι το μείζον.

Όλα τα αλλά είναι οι γνωστές κινήσεις ασχέτων (επιχειρηματίες πάσης φύσεως και  αδιευκρίνιστων κινήτρων) ή και αδιάφορων (ίσως γονείς) για το μέλλον της χώρας και των παιδιών της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου