Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Γ. Δραγασάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει νέους δρόμους …

Την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει νέους δρόμους τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη τόνισε ότι ο αντιπρόεδρος της Βουλής και επικεφαλής της ομάδας προγράμματος του κόμματος, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας την Τετάρτη το απόγευμα σε εκδήλωση της ιστοσελίδας «ecoleft.gr» με θέμα: «Οι προκλήσεις για την Αριστερά σε Ελλάδα - Ευρώπη και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Δραγασάκης ζήτησε «να γίνει η Αριστερά, ξεκινώντας από τα άμεσα, ο φορέας μιας νέας πορείας για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης» κλπ., κλπ..

Αλλά το σημαντικότερο όλων είναι η παράγραφος της ειδήσεως « … Πρόσθεσε ότι το κόμμα του έχει, ήδη, συντάξει ένα πληρέστερο και αναλυτικότερο πρόγραμμα (σε σχέση με αυτό που είχε πριν τις προηγούμενες εκλογές), το οποίο θα είναι διαρκώς σε επεξεργασία καθώς θα είναι ευαίσθητο στα μεγέθη (π.χ. όπως είπε «θα έχουμε πρωτογενές έλλειμμα ή πρωτογενές πλεόνασμα;»)…» (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014).

Είμαστε ενθουσιασμένοι.

Στις 14 Ιανουαρίου γράφαμε σχετικά στο Ημερολόγιο (βλέπετε  http://simpleandclear.blogspot.gr/2014/01/blog-post_933.html ) και φαίνεται να υπήρξε αμέσως αν όχι «ανταπόκριση», τουλάχιστον εξέλιξη.

Ωστόσο μήπως μπορούμε και εμείς να έχουμε πρόσβαση στο προαναφερόμενο κείμενο; Μπορεί να επιτρέψει ο εκλεκτός κ. Δραγασάκης στους πολίτες να διαβάσουν το «αναλυτικότερο πρόγραμμα». Μπορεί να επιτρέψει στους πολίτες να υποβάλλουν ερωτήσεις, σχόλια, προτάσεις και να λάβουν απάντηση;

Έτσι τουλάχιστον θα έδειχνε και το νέο ήθος και τη νέα στρατηγική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου