Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Κοινωνικό φροντιστήριο για μαθητές από οικονομικά αδύναμες οικογένειες …


Τη δημιουργία κοινωνικού φροντιστηρίου για μαθητές λυκείου που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα εξήγγειλε στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου. 

 Ο κοινωνικός φροντιστηριάρχης υφυπουργός κ. Συμεών Κεδίκογλου ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ 23 Ιαν 2014
Η συγκεκριμένη δράση θα εφαρμοστεί πιλοτικά το τελευταίο τρίμηνο της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, με στόχο τη διεύρυνσή της την επόμενη. 

Το κοινωνικό φροντιστήριο θα πάρει σάρκα και οστά με κονδύλια του ΕΣΠΑ. Τα τμήματα που θα δημιουργηθούν θα είναι μικρότερα των 10 ατόμων.

Ο κ. Κεδίκογλου έκανε λόγο για «μία ιδέα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της εποχής με κίνητρο την ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας που δοκιμάζεται και την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάς παιδείας».

Όπως είπε, στόχος είναι να απασχοληθούν νέοι άνεργοι αλλά και μακροχρόνια άνεργοι εκπαιδευτικοί, καθώς και να υπάρξει διδακτική στήριξη σε μαθητές οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014).

Πρόκειται για αναιδή ομολογία πλήρους ανικανότητας και ακαταλληλότητας του κ. υφυπουργού.

Το ζουμί είναι η ατιμώρητη κατανάλωση πόρων του ΕΣΠΑ. Και φυσικά η εξαγγελία δεν έχει καμία σχέση με σύγχρονες μεθόδους εκπαίδευσης,

Σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο τα παιδιά εκπαιδεύονται εντός του σχολείου και δεν χρειάζονται φροντιστήρια.

Όχι όμως στην παραπαίουσα Ελλάδα.

Το δράμα είναι ότι συμφωνούν (;) και οι ευρωπαίοι δανειστές μας, που προσπαθούν(;) να μας κάνουν σύγχρονους ευρωπαίους πολίτες.

Ολόκληρο το υπουργείο (κατ΄ ευφημισμό Παιδείας) στο πυρ το εξώτερον.

Έχουμε άδικο;

1 σχόλιο:

  1. Σήμερα διαβάσαμε το άρθρο "5,2 δισ. στην «ενισχυτική» εκπαίδευση" στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ - βλέπετε http://www.kathimerini.gr/553970/article/epikairothta/ellada/52-dis-sthn-enisxytikh-ekpaideysh.

    Δυστυχώς παραμένει ακόμα υφυπουργός ο κ. Κεδίκογλου και οι άλλοι φωστήρες της εκπαίδευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή