Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Αφήστε τους Ελληνες να δουλέψουν …!

«… Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαιώνουν ό,τι σωρεύει η καθημερινή εμπειρία: το ρεύμα μετανάστευσης αυξάνεται εντυπωσιακά. Από το 2009 έως το 2011, η μετανάστευση Ελλήνων προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυξήθηκε κατά 170%. Το 2012, ένας στους τέσσερις Ελληνες επιθυμούσε να μεταναστεύσει μόνιμα, το 4% το σχεδίαζε για τον επόμενο χρόνο.

Μόνο στη Γερμανία, την τελευταία τριετία μετανάστευσαν 25.000 Ελληνες, πολλοί εκ των οποίων είναι γιατροί, μηχανικοί, εκπαιδευμένοι επιστήμονες και επαγγελματίες. Προ μηνών υπουργός του κρατιδίου Β. Ρηνανίας - Βεστφαλίας μού περιέγραφε την κατάσταση στην κοιλάδα του Ρουρ, τη βιομηχανική καρδιά της Γερμανίας· πώς προσπαθούν να κάνουν πιο άνετη και ενδιαφέρουσα τη ζωή στις κωμοπόλεις της περιοχής για να προσελκύσουν εργαζόμενους στη βιομηχανία …» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, KAΘHMEPINA, 24.01.2014).

Δεν θα διαφωνήσουμε με τις επισημάνσεις του κ. ΝΙΚΟΥ ΞΥΔΑΚΗ, αλλά μήπως είναι ευκαιρία να μιλήσουν όλοι επί τέλους για το άθλιο εκπαιδευτικό σύστημα, που αφήνει ελεύθερο το πεδίο για να κεντά και να επιβεβαιώνεται η φυσική επιλογή. Να παράγει η Ελλάδα εξαιρετικούς επιστήμονες στο 10% περίπου του εκπαιδευτικού πληθυσμού, αλλά να αφήνει χωρίς σχεδόν εφόδια τους υπολοίπους, ώστε να στελεχώνουν σοβαρές επιχειρήσεις και να ελπίζουμε και εμείς ως λαός στη καινοτομία και τις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες;

Σήμερα οι νέοι αναζητούν εργασία, αλλά δεν δημιουργούν εργασία – βλέπετε και την  προμετωπίδα του Ημερολογίου.

Αναμένουμε προτάσεις από όλους. Φτάνει η ανάλυση και ο σχολιασμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου