Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Τοξική «βόμβα» δίπλα σε σπίτια και περιβόλια …

Η εγκατάσταση στον Ασπρόπυργο είχε άδεια συλλογής και μεταφοράς αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών και συνεργαζόταν με μεγάλες επιχειρήσεις. 
Σωροί σκουπιδιών που φθάνουν σε ύψος τα επτά μέτρα. Λιωμένες σακούλες από τις οποίες ξεπροβάλλουν νοσοκομειακά απόβλητα, σαπισμένα τρόφιμα, παλιοσίδερα, μπάζα, όλα ένας εφιαλτικά δύσοσμος σωρός, σε ένα βούρκο από μαύρα υγρά. Μια επικίνδυνη, τοξική χωματερή «φυτεμένη» ανάμεσα σε σπίτια, περιβόλια και βιοτεχνίες, λίγο έξω από το κέντρο της πόλης του Ασπροπύργου. Οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν την περασμένη Δευτέρα πραγματοποίησαν αιφνιδιαστικό έλεγχο στις εγκαταστάσεις εταιρείας διαχείρισης απορριμμάτων (τα στοιχεία της είναι στη διάθεση της εφημερίδας). Πίσω από την πανύψηλη μάντρα που κρατούσε μακριά τα αδιάκριτα βλέμματα λειτουργούσε μια κανονική χωματερή. Το μόνο που πρόδιδε την παρουσία της ήταν η έντονη, εφιαλτική οσμή του έπνιγε την περιοχή. Ανάμεσα στα στοιχεία που συλλέχθηκαν ήταν και απόβλητα από μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της εφημερίδας) (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 7 Φεβρουαρίου 2014).

Και τι αν έμειναν άναυδοι οι άνθρωποι, λογικά αρμόδιοι;

Προφανώς είχαν μαύρα μεσάνυχτα. Το ερώτημα είναι για ποιο διάστημα και ποιες είναι οι επιπτώσεις από την αδυναμία των αρμοδίων να ελέγχουν την κατάσταση.

Ξέφραγο αμπέλι με φύλακες ονειροπόλους.

Αίσχος κύριοι αρμόδιοι. Δεν κάνετε τη δουλειά σας, ενώ πληρώνεστε ανελλιπώς και δεν υπάρχουν συνέπειες για κανένα από εσάς.

Αυτό είναι το δικό μας συμπέρασμα. Και μην εξαντλείστε σε περιγραφές και την έκφραση των ανοήτων απόψεών σας και χαρακτηρισμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου