Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Ράιχενμπαχ: «Διαρθρωτικές αλλαγές πάση θυσία»

Ο επικεφαλής της Task Force καλεί την κυβέρνηση να υιοθετήσει τις προτάσεις του ΟΟΣΑ ανεξαρτήτως κόστους

 
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«… Με την εφαρμογή των προτάσεων του ΟΟΣΑ, αν και θα πληγούν συμφέροντα, θα επιτευχθεί η καλύτερη λειτουργία της αγοράς, τόνισε ο επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ (φωτογραφία αρχείου).

 «Προχωρήστε στις αλλαγές που προτείνει ο ΟΟΣΑ αγνοώντας τα συμφέροντα που διαφωνούν, συνεχίστε την προσπάθεια για αποκατάσταση της ρευστότητας και στήριξη των μικρομεσαίων» προέτρεψε χθες ο επικεφαλής της ομάδας δράσης (Task Force) για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, ασκώντας έτσι πιέσεις στην κυβέρνηση να υιοθετήσει τις προτάσεις του Οργανισμού Συνεργασίας και Ανάπτυξης χωρίς σημαντικές αλλαγές …» (ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2014).

Έχετε δίκαιο. Αλλά φαίνεται ότι οι πολιτικοί δε λογαριάζουν τους πολίτες σοβαρά. Αντίθετα με τις συντεχνίες και τους οικονομικούς παράγοντες.

Μετά από τόσα χρόνια στην Ελλάδα κ. Χορτς μας θα έπρεπε μάλλον να διαμορφώσετε νέες τακτικές με στόχο τα συμφέροντα των πολιτών και όχι της πολιτικής ελίτ. Της ελίτ που είναι πλήρως απαξιωμένη στα μάτια των πολιτών και αποδεικνύει καθημερνώς ότι επιμένει στις λανθασμένες στρατηγικές και τις πεπαλαιωμένες αντιλήψεις περί ευρωπαϊκού σύγχρονου κράτους και κυρίως διοίκησης.

ΥΓ: Θα σας συνιστούσαμε να προσέξετε την άποψή μας «φοβού τους πολιτικούς και υποσχέσεις φέροντες». Πρέπει να βρεθεί τρόπος να συμμετάσχουν και οι πολίτες και στη λήψη αποφάσεων και στην εφαρμογή και αξιολόγηση και στις επιβεβλημένες βελτιώσεις.

ΥΓ2: Κάντε μου σας παρακαλώ τη χάρη να διαβάσετε και την πρότασή  μας του 2010  http://simpleandclear.blogspot.gr/2010/05/blog-post_04.html . Σας την έχουμε ξαναστείλει, αλλά προφανώς δεν ήταν κατάλληλη να προκαλέσει το ενδιαφέρον σας. Εμείς όμως επιμένουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου