Περιβάλλον

Θα πειστούμε ότι οι πολτικοί έχουν σοβαρό πρόγραμμα για το Περιβάλλον μόνον αν δούμε άμεσα εκστρατεία για την απομάκρυνση των πάσης φύσεως σκουπιδιών που έχουν κατακλύσει την Ελλάδα (2007)

Κρίση και Προοπτικές ...

Τίποτε δεν θα γίνει αν το κράτος δεν γνωρίζει επακριβώς και ανά πάσα στιγμή τι του γίνεται.
Οι σύγχρονες κοινωνίες το έχουν επιτύχει χάρις στις τηλεματικές τεχνολογίες, δηλαδή πληροφορικής και επικοινωνιακών δικτύων.
Οι άθλιοι των Αθηνών, έχουν επιτύχει εν μέσω παγκοσμίου κοσμογονίας, να έχουν αποτρέψει τις εφαρμογές στην Ελλάδα.
Τώρα, αυτό πρέπει να είναι το κύριο μέλημα της κυβέρνησης και το απόλυτο μέτρο επιβολής από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, προκειμένου η Ελλάδα να μην πτωχεύσει και να ανακάμψει (2008).

Οι απαιτήσεις των καιρών ...

Οι απαιτήσεις των καιρών ...
- Ως πολίτες απαιτούμε το πολιτικό σύστημα και στην Ελλάδα να εκσυγχρονιστεί και να ακολουθήσει καινοτόμους δρόμους συμμετοχής των πολιτών

- Ως πολίτες πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιστρέψουμε στην κοινωνία, ένα μικρό έστω μέρος των πραγμάτων που αποκτήσαμε στη ζωή μας



Τόσο απλά ...

«Το μυαλό είναι σαν αλεξίπτωτο, αν δεν είναι ανοικτό δε δουλεύει» (Φρανκ Ζάπα)


Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Αρειος Πάγος: Αντισυνταγματική η επιβολή του ΕΕΤΗΔΕ …

«… Αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κρίθηκε με απόφαση του Δ΄ Τμήματος του Αρείου Πάγου η επιβολή του ΕΕΤΗΔΕ (αφορά το αποκαλούμενο πρώτο «χαράτσι» και όχι το ΕΕΤΑ που το αντικατέστησε το 2013). Το Δ΄ Τμήμα του ανωτάτου δικαστηρίου απέρριψε προσφυγή του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα με την οποία ζητούσε να ανακληθεί η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας (1101/2012) βάσει της οποίας είχε κριθεί παράνομη και αντισυνταγματική η είσπραξη του τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
 
Το όλο θέμα παραπέμφθηκε για οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, καθώς η απόφαση του Δ΄ Τμήματος ελήφθη κατά πλειοψηφία (3-2). Στο σκεπτικό των δικαστών επισημαίνεται ότι το χαράτσι επιβάλλεται με βάση τα τετραγωνικά του κάθε ακινήτου και όχι βάσει της οικονομικής κατάστασης του ιδιοκτήτη - φορολογουμένου, ο οποίος έχει υποστεί μείωση αποδοχών αλλά και φορολογικές επιβαρύνσεις. Όπως επισημαίνουν οι αρεοπαγίτες, οι συγκεκριμένες επιβαρύνσεις έχουν ως αποτέλεσμα να θίγεται η οικονομική και οικογενειακή κατάσταση των πολιτών, καθώς και το επίπεδο της αξιοπρεπούς διαβίωσής τους. Επιπλέον, ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι το ΕΕΤΗΔΕ δεν είναι τέλος, αλλά φόρος ο οποίος παραβιάζει σωρεία συνταγματικών διατάξεων …» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 8 Φεβρουαρίου 2014).

Φαντάζομαι ότι οι κκ. του Αρείου Πάγου πιστεύουν ακράδαντα ότι στην Ελλάδα όλοι οι πολίτες είναι νομιμόφρονες, δηλώνουν με ακρίβεια τα εισοδήματά τους, καταβάλλουν τους φόρους ανελλιπώς και είναι όλοι τύπος και υπογραμμός. Έτσι δεν είναι φίλτατοι;

Τρελή χώρα στη κατηφόρα, χωρίς φρένα και λάστιχα φθαρμένα.

Τώρα βρήκαν χρόνο οι κκ. του Αρείου Πάγου και αποφάνθηκαν, 2 χρόνια μετά την πληρωμή. Έτσι για να καταλάβουν οι πολίτες ποιος κυβερνά και ποιος διαμορφώνει τις τύχες των πολιτών αυτής της χώρας.

Αν υπήρχε κοινός νους και φιλότιμο, η απόφαση έπρεπε να είχε κοινοποιηθεί στη κυβέρνηση πριν εκείνη εφαρμόσει το μέτρο. Έτσι τουλάχιστον λέει η λογική.

Το σάπιο κράτος οπερέτα πρέπει να βρει νέους τρόπους διακυβέρνησης και δεν μπορεί να κινείται με παλαβές δομές, νόμους και διαδικασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου